Plaatst LDODK zich zaterdag voor play-offs? Oost-Arnhem tegenstander

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de laatste thuiswedstrijd van de poulefase speelt LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag (15.30 uur) thuis tegen Oost-Arnhem. Winst betekent waarschijnlijk plaatsing voor de play-offs.

Zaterdag kan de beslissing vallen over welke vier ploegen uit poule A zich plaatsen voor de play-offs. PKC is al zeker. Daarachter strijden Blauw-Wit (nu 9 punten), KZ (8), LDODK (7) en Groen Geel (6) om de overige drie plaatsen.

LDODK speelt thuis tegen Oost-Arnhem, dat met twee punten uit acht wedstrijden de ranglijst sluit en dus als enige ploeg in de poule zeker weet dat het geen play-offs speelt. Dat betekent niet dat Oost-Arnhem zich iedere wedstrijd eenvoudig weg laat spelen. Sterker nog, de ploeg speelt steeds beter. Trainer Henk Jan Mulder waarschuwde vorige week al: het is nog geen gelopen race. In Arnhem werd het eerder dit seizoen 21-27.

Oost Arnhem won deze competitie één wedstrijd, van Groen Geel. De ploeg uit Wormer speelt zaterdag tegen PKC. Normaal gesproken is PKC de gedoodverfde winnaar van deze wedstrijd. Mocht dat het geval zijn en wint LDODK, dan is LDODK zeker van plek vier en dus een plekje in de play-offs. Het gat met Groen Geel is dan drie punten. Blauw Wit en KZ spelen zondagmiddag tegen elkaar.

LDODK heeft de afgelopen twee weken, na het onverwachte verlies tegen Groen Geel, weer de stijgende lijn te pakken. Werd het tegen Blauw-Wit een spectaculaire 31-31, afgelopen zaterdag werd bij KZ met 21-20 nipt verloren. Er had deze wedstrijd meer ingezeten, maar de wisselvalligheid is nog te groot. Niet alleen bij LDODK, ook bij de andere ploegen. Dat is voor de competitie wel mooi, verrassende uitslagen maken sport zo leuk.

Deel dit artikel op: