PKC plaatst linkse directe bij LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dit was niet de wedstrijd die LDODK/Rinsma Modeplein voor ogen had. De eerst ontmoeting in de play-offs van de Korfbal League tegen PKC/Vertom eindigde in een 35-21 overwinning voor de thuisclub.

De cijfers spreken boekdelen. Het verschil tussen beide ploegen was zaterdagavond groot. LDODK had geen antwoord op het fysieke spel van PKC. In de ogen van LDODK was dat vaak op en regelmatig over het randje. Maar er mocht veel van de beide scheidsrechters.

Het leverde de ploeg uit Papendrecht een overwicht op in reboundkracht. En daardoor de mogelijkheid lange aanvallen op te zetten met een surplus aan kansen. Uiteindelijk leidt dat altijd tot doelpunten.

In de eerste helft bleef LDODK desondanks aardig bij. Na 8-4 liep PKC niet verder weg, maar kwam LDODK knap terug tot 10-9. In de laatste minuten voor rust vielen de doelpunten snel achter elkaar. PKC vergrootte het gat naar 14-9, beide ploegen gingen rusten op 15-11.

LDODK kwam daarna fel uit de kleedkamers. Het fysieke geweld was blijkbaar goed doorgesproken. Bij LDODK ging er een schepje bovenop. De beide Femke Fabers scoorden beide een keer: 15-13. Maar daarna viel het spelbeeld toch weer terug in dat van de eerste helft. PKC kon weer veel herhalen en bouwde langzaam maar zeker de voorsprong uit.

Vakwissels van Julian Frieswijk en Ran Faber brachten ook niet de oplossing. Met een verschil van vier of vijf punten bleef er hoop aan LDODK-zijde. Maar toen de thuisclub van 22-17 uitliep naar 25-17 was de ban gebroken. In een steeds meer kolkende PKC-hal vlogen daarna bij PKC veel ballen binnen.

Het eindresultaat: 35-21.

Voldoende stof tot nadenken over hoe het komende zaterdag (8 april) in Gorredijk anders moet. Huiswerk in het vinden van antwoorden om tot een beter resultaat te komen en er een derde wedstrijd op dinsdag uit te slepen. Zoals een ervaren rot na afloop zei: “Ik heb gehoord dat PKC op dinsdag altijd grote moeite heeft…..” Eerst zaterdag maar.