PKC geeft LDODK geen schijn van kans

Terug naar het nieuwsoverzicht

De confrontatie in Papendrecht viel voor LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagmiddag vrij snel in duigen. Een bijzondere eerste helft van met name de PKC-dames betekende een vroeg einde aan de hoop op een goed resultaat. Eindstand: 29-20.

Halverwege de wedstrijd stonden er aan PKC-zijde 18 doelpunten, waarvan 13 op het conto van de dames. Zeker Suzanne Struik schoot met scherp. Er was geen houden aan. Het maakte geen verschil of Femke Faber of Marjolijn Kroon haar verdedigde. In de eerste helft scoorde Struik zeven maal.

LDODK kon er maar 12 doelpunten tegenover stellen. De zuiverheid in het schot ontbrak en LDODK verloor het ook in de rebound. Resultaat: korte aanvallen met soms maar één schot. En dus te weinig doelpunten.

PKC/SWKGroep liep snel weg van LDODK. Van 6-1 kwam LDODK nog een keer terug tot 8-5, waarna de marge tot de rust steeds op minimaal vier punten bleef staan. En dan te bedenken dat PKC ook nog eens twee strafworpen miste. Ook Erwin Zwart faalde een keer vanaf de stip.

De tweede helft begon dus op 18-12. Het eerste doelpunt was voor LDODK. Marjolijn Kroon maakte 18-13. Maar de spanning kwam niet terug. LDODK scoorde moeilijk. En lukte het wel, dan slaagde PKC er in om ook direct te scoren. Een kansloze missie om dichterbij te komen. De marge liep op tot tien: 26-16. Eindstand: 29-20.

Een hard gelag voor de formatie van Henk Jan Mulder. Na de spectaculaire eerste helft een week eerder tegen TOP was er op meer gerekend.

Na dit weekend staat LDODK vijfde op de ranglijst. Met een achterstand van twee punten op nummer vier Blauw-Wit en drie punten op nummer drie TOP.

Na het kerstreces gaat de competitie voor LDODK op 13 januari (16:00 uur) verder met een belangrijke thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit, een week later gevolgd door een uitwedstrijd tegen Fortuna. Dan is de eerste helft van de competitie gespeeld. Kortom: twee cruciale wedstrijden voor LDODK om bij te blijven voor de bovenste posities.