Overtuigende zege LDODK tegen AW/DTV

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een wat kwakkelende periode tankte LDODK/AH Gorredijk zelfvertrouwen door in een goedgevulde sporthal Kortezwaag met overtuigende cijfers AW/DTV te verslaan: 31-21. Daardoor kunnen de Friezen weer naar boven kijken. Voor AW/DTV is het een heel ander verhaal. Vooraf nog hooggespannen verwachtingen konden deze zondagmiddag bij lange na niet worden waargemaakt. Hierdoor blijven de Amsterdammers in de gevarenzone.

“We kwamen hier echt om te winnen”. Florian Gendrault, de sterke rebounder van AW/DTV, bij afwezigheid van Jim Snel opnieuw in de beginopstelling, maakte na afloop een gedesillusioneerde indruk. “Je weet dat we een goede dag moeten hebben om ze te kunnen verslaan. We moeten alle acht goed zijn, dan hebben we een kans.” Maar dat hadden de Mokumers niet.

De thuisploeg, met Henk Bijker verrassend in de basis voor Markus de Boer, bepaalde vanaf het begin het ritme van de wedstrijd. Aanvankelijk kon AW/DTV nog knap bijblijven. Tot tien minuten voor rust. De Friezen schroefden bij een 8-8 stand het tempo op en gaven vooral verdedigend amper nog wat weg. Ilona van den Berg kreeg dubbele dekking van Betty Jansma en Diana van der Vorst waarmee LDODK de angel uit het spel van AW/DTV haalde. Daarnaast profiteerde LDODK optimaal van een uitstekend reboundende Henk Bijker. Er kon naar hartenlust worden aangelegd. En toen stond er zo maar een 9-15 ruststand op het bord. Illustratief was met name de laatste goal voor rust. Na vier rebounds op rij vond Bijker dat het de hoogste tijd was om zelf ook maar eens op het bord te komen. “Dat was een lekkere goal. Eerst een paar mooie duels en het dan zelf kunnen afmaken.”

Eigenlijk was daarmee de wedstrijd beslist. Na rust gooide coach Floris Stam zijn opstelling nog wel wat om. Gendrault mocht nu in het andere vak de strijd met Bijker aan gaan. Dat werden stevige duels op het scherpst van de snede. “Maar wel fair hoor.” aldus Gendrault, die beaamde daar best wel van te kunnen genieten. Dat gold ook voor Bijker. Toch dacht scheidsrechter Van Meerten daar wat anders over. “Ik mocht ineens niets meer doen van de scheids” lachte de Fries. Maar hij maalde daar niet om. Ondanks een wat betere korfpositie, slaagde AW/DTV er niet in om het gat te dichten. De Amsterdammers bleven volharden in het traditionele 2-2 spelletje met te weinig diepgang waar LDODK verdedigend goed raad mee wist.
Aan de andere kant kon de thuisploeg zich uitleven in het dynamische spel. Met snelle combinaties, lopende rebounds en veel bewegende spelers werd het publiek vermaakt. En zelfs de grens van 30 goals werd weer eens bereikt. LDODK sluit daarmee een mindere periode af.

“Dit voelt goed. Nu kunnen we weer naar boven kijken,” aldus Bijker.
Gendrault hield een heel wat slechter gevoel aan de wedstrijd over. “Een zure wedstrijd ja, zo zou je het kunnen zeggen. Deze week ook nog tegen PKC. En dan volgend weekend tegen Dos’46, dan moet het daar maar gebeuren.”

Deel dit artikel op: