Overtuigende winst LDODK tegen Oranje Wit

Terug naar het nieuwsoverzicht

Onder perfecte korfbalomstandigheden, geen wind en geen felle zon, behaalde LDODK/Rinsma Fashion zaterdagavond een duidelijke 30-17 zege op hekkensluiter Oranje Wit uit Dordrecht. Daarmee bezegelde de thuisploeg definitief het lot van Oranje Wit als degradant en blijft zelf in de race voor een plekje in de kruisfinales op het veld.

Voor menig toeschouwer was het even wennen aan het begin van de wedstrijd. Geen Erwin Zwart, geen Jurjen Bosma, geen Diana van der Vorst, geen Femke Faber en geen Jetze de Jong in de basis. Maar Evelyn Zoetendal, Myrthe Heres, good old Henk Bijker en een verrassende debutant in de persoon van Lex Punter. Voordat de aanwezigen echter goed en wel van de schrik waren bekomen en zich af zou vragen of dit wel goed zou komen, was de wedstrijd al beslist.

LDODK startte bijzonder scherp en liet Oranje Wit vanaf het begin naar adem happen. De eerste vier aanvalspogingen leverden evenzovele treffers op en in feite was de wedstrijd daarmee al in het slot gegooid. In die beginfase waren het vooral Myrthe Heres en Evelyn Zoetendal die het vizier prima hadden afgesteld. De beide dames hadden halverwege de eerste helft bij een 12-4 stand de helft van alle treffers voor hun rekening genomen.

In het vervolg van de wedstrijd namen de ervaren André Zwart en Friso Boode het scorende stokje over. Vooral Boode liet zien dat hij naast zijn bekende rol rond de korfzone ook uitstekend uit de voeten kan als aanvaller. In de tweede helft leverden zijn schoten vaker treffers dan missers op.

Verder was vooral het hoge baltempo opvallend. Juist tegen een iets mindere tegenstander bleken de omstandigheden ideaal om met dynamisch spel, leuke acties en de nodige jolijt de toeschouwers te vermaken. In deze entourage was er ook een meer dan verdienstelijk debuut van de 21-jarige Lex Punter, kind van de club en al een tijdje hopend op speelminuten.

Toch voelde Punter in het begin de nodige kriebels. “Het is best wel anders dan andere wedstrijden. Natuurlijk meer publiek. Ook in het vak was het even aftasten, maar we begonnen natuurlijk gelijk goed aan de wedstrijd.” Punter speelde samen met Boode, Heres en Marjolijn Kroon. “Kijk, Friso was natuurlijk bijzonder scherp vandaag. Mijn rol was ook niet zo ingewikkeld. Ik hoef niet per sé in de punt. Het was vooral zaak om Marjolijn en Myrthe te steunen, de afwisseling met Friso te zoeken en daarbij ook mijn eigen kansen te nemen.”

Dat laatste liet het talent in de eerste helft nog achterwege maar in de tweede helft wierp hij ook die schroom definitief van zich af. Zijn eerste schot na rust trof meteen doel. Ook daarna bleef Punter zich onder de vleugels van Kroon en Boode als allround speler manifesteren en kon terugkijken op een wedstrijd die naar meer smaakt. “Ik hoop eigenlijk ook dat dit gaat komen. Ik blijf de rest van het seizoen aangehaakt bij het eerste team. Het is nog geen garantie op een basisplaats, maar speeltijd moet zeker lukken.”

Met nog twee wedstrijden te gaan (zaterdag 20 mei, uit tegen Dos’46 en zondag 28 mei, thuis tegen Blauw-Wit), heeft LDODK de kansen op de kruisfinales nog helemaal in eigen hand.