Overtuigende seizoenstart voor LDODK

LDODK/AH Gorredijk is een nieuw seizoen in de Ereklasse gestart met een overtuigende 27-22 overwinning op het Delftse Fortuna/Delta Logistiek. Na een aarzelend begin, ruststand 10-10, kwam LDODK na rust helemaal los.

Drie spelers debuteerden in het LDODK-shirt. Friso Boode, Marjolijn Kroon en Jetze de Jong startten samen met Femke Faber in het eerste aanvalsvak. Dat betekende dat de broertjes Erwin en André Zwart voor het eerst in jaren weer samen in een vak speelden, samen met Betty Jansma en Diana van der Vorst.

Het was gezellig druk rond het nieuwe kunstgrasveld in Gorredijk, al was er best een windje en moesten de paraplu’s regelmatig omhoog. Fortuna begon scherp aan de wedstrijd, gaf verdedigend veel druk en was zelf aanvallend heel scherp. Met een hoog schotpercentage liepen de gasten uit naar 1-4 en 4-8. Het blijft bij de ploeg uit Delft altijd een stukje eenvoudiger aanvallen met de boomlange Mirjam Maltha onder de korf. Toen zij in de loop van de eerste helft naar de kant ging, was het verschil direct zichtbaar.

Na een kleine twintig minuten kreeg LDODK meer controle over het veld en kwam terug naar 7-8. Op 9-10 hing de gelijkmaker al een paar keer in de lucht. Het laatste deel van de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. André Zwart maakte net voor de pauze de gelijkmakende 10-10.

In de tweede helft kwam LDODK echt los en nam het rendement van de aanvallen snel toe. Met veel fraaie goals vanachter de korf liep de ploeg van Erik Wolsink op het oog vrij eenvoudig uit naar een marge van vijf (20-15) en later zes punten (26-20). Eindstand 27-22.