Overtuigende bekerwinst voor LDODK

LDODK Rinsma Modeplein won dinsdagavond op overtuigende wijze van Nic (33-17). Vanaf het allereerste begin lag het initiatief bij het achttal van Henk Jan Mulder. LDODK startte met in de aanval de gebroeders Zwart, Lieneke Pries en Diana van der Vorst en in de verdediging met Friso Boode, Tim Flokstra, Femke Faber en Betty Jansma. Langs de lijn stond Marjolijn Kroon; zij kampt nog met een blessure.

De finale om de Jan Mulder-Beker werd nooit een echte wedstrijd. Daarvoor was het niveauverschil tussen beide teams veel te groot. Nic, met de ex-LDODK’ers Jildau Faber en Gerben Boonstra in de basis, kon na de alleszeggende ruststand van 18-6 alleen maar hopen dat het gas er af zou gaan bij LDODK in de tweede helft. En dat gebeurde ook. LDODK freewheelde naar het einde en Nic kon de schade met de 33-17 eindstand nog redelijk beperken. Daarmee kon LDODK op een mooie wijze afscheid nemen van Betty Jansma. Ze keer terug naar haar jeugdliefde Wêz Handich en neemt na 6 jaren korfballeague afscheid van LDODK. Trainer coach Henk Jan Mulder kon na afloop tevreden de naar zijn vader genoemde en door zijn moeder uitgereikte beker, in ontvangst nemen. LDODK sluit met de overwinning in de bekerfinale een seizoen af waarin op iets meer gehoopt was. Het mislopen van de zaal playoffs was een grote teleurstelling en op het veld moest de selectie noodgedwongen regelmatig met een andere basisopstelling spelen dan wenselijk was. Deze bekerwinst was echter een mooie afsluiter.

Voorafgaand aan het duel tussen LDODK en Nic. speelde LDODK Rinsma Modeplein A1 tegen AVO A1 uit Assen. Hoewel het team de eerste helft aardig meekwam, werd het verschil tussen beide teams in de tweede helft duidelijker. LDODK had steeds te maken met een gat van twee, soms drie punten verschil. Uiteindelijk liep AVO eenvoudig uit naar een 19-15 overwinning.

Foto’s: Marco Kuiper/Ritola