LDODK/AH Gorredijk tegen Oranje

Oranje wint in Gorredijk van LDODK/AH Gorredijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/AH Gorredijk oefende donderdagavond in een volgepakte sporthal Kortezwaag tegen het Nederlands team. Oranje won met 16-27, maar het werd alleen niet de sprankelende wedstrijd waar de ruim 900 toeschouwers waarschijnlijk op gehoopt hadden.

De beginfase tussen LDODK, net begonnen aan de voorbereiding op de Korfbal League, en Oranje – dat over twee weken aan het WK in België begint – was heel aardig, met acht goals in de eerste vijf minuten: 3-5. Daarna sloeg Nederland een gaatje naar 5-10, mede door een paar treffers van Erwin Zwart, die als international voor het eerst tegen LDODK speelde.

Het spelpeil was echter inmiddels wel gezakt, met veel passfouten aan beide kanten en legio gemiste kansen. LDODK haakte aan bij Oranje, waardoor beide teams met 9-15 de kleedkamer opzochten. Zwart zorgde in de buzzer nog voor Nederlands vijftiende treffer, om vervolgens het LDODK-tenue aan te trekken.

De tweede helft kende opnieuw een heel aardig begin, met twee snelle treffers van Nederland, maar daarna was het opnieuw ploeteren aan beide kanten. LDODK schroomde lekker het fysieke duel te zoeken en daar leken een aantal internationals ietwat voor terug te deinzen. Pas laat in het duel vond de regerend wereldkampioen aanvallend de juiste oplossingen, waardoor de score alsnog opliep. Erwin Zwart scoorde ook nog namens LDODK, waarna het publiek na 16-27 massaal op jacht kon naar handtekeningen en foto’s.

Bondscoach Wim Scholtmeijer had graag gezien dat zijn team wat meer van haar kunnen had laten zien. “Het was jammer dat het een soort schaakwedstrijd werd. Teveel fouten aan beide kanten en daardoor kwamen de teams nooit écht los. Ik heb wel genoten van de entourage. Dit hadden we nog niet meegemaakt in onze voorbereiding – al was het gezien de wedstrijden van LDODK in de Korfbal League geen verrassing, want dit maak je nergens mee – en dat is een compliment aan het korfbalpubliek in de regio.”

Deel dit artikel op: