Oproep: kom gezellig bij de Korf/Fit groep

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sinds twee jaar is een groep 50+ers op vrijdag recreatief met korfbal bezig. Lekker ontspannen, zonder wedstrijddruk, met elkaar ballen. Ze vinden het met gezellig met elkaar, maar zoeken nog versterking. Ben jij dat?

Het aantal deelnemers aan de Korf/Fit groep schommelt. Al langer bestaat de wens voor een grotere groep. Zodat er als er dan eens iemand niet kan, toch een groep overblijft om samen mee te sporten.

Corona hielp natuurlijk niet bij de aanwas, maar we zijn er van overtuigd dat meer oud-korfballers en/of liefhebbers het leuk zouden vinden om mee te doen. We trainen iedere week een uur. De start is altijd een goede warming up en daarna is het een combinatie van veel schieten met kracht- en balansoefeningen tussendoor.

Het motto is ‘ieder op zijn eigen niveau fit blijven’. We willen de training zo toegankelijk mogelijk maken en de kans op blessures minimaliseren. Er is daarom bijvoorbeeld geen lichamelijk contact en er wordt geen partij gespeeld. Heb je twijfels of je met je fysieke beperking wel of niet mee kunt doen, neem gerust contact op dan kunnen we overleggen of Korf/Fit een goede optie is of niet.

Helemaal als je een korfbalverleden hebt, is dit een leuke manier om in beweging te blijven. Je bent met een groep, wat toch een stok achter de deur geeft om te komen. Maar als je een keer niet bent, is dat ook geen probleem. Tot slot kan er meerdere keren per jaar worden opgezegd, in het geval je bijvoorbeeld alleen in de zaal wilt trainen.

Kortom, iedereen van 50+, of iets jonger, is welkom. Kom gezellig (een proeftraining) meedoen!

Informatie over het aanmelden lees je op LDODK.nl/KorfFit.

Deel dit artikel op: