Opnieuw nederlaag LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na het verlies vorige week tegen DOS’46 bleek afgelopen zaterdag ook Fortuna/Delta Logistiek te sterk voor LDODK/Rinsma Modeplein. Na een aanvankelijk gelijk opgaand begin nam Fortuna halverwege de eerste helft het initiatief en gaf dat nooit meer uit handen: 14-21.

Breekpunt in de wedstrijd was het vlak na elkaar geblesseerd uitvallen van Harjan Visscher en de goed startende Femke Faber junior. Bij een 5-5-stand kwam Visscher hard ten val op zijn rug, na een sprongduel onder de korf. Vlak daarna liep Faber junior, tot dat moment al tweemaal trefzeker, een voetblessure op en ook zij kon het spel niet voortzetten. Voor Aukes dus meteen al puzzelen met de opstelling.

Visscher werd vervangen door Julian Frieswijk, die deze keer dus op de bank begon. Hij vormde een vak met Erwin zwart, Femke Faber senior en Lionne Haaijer. Sabine Beute verving Faber en kwam in het vak met Ran Faber, André Zwart en Marlou Kuiper. Waar LDODK dus vanaf dat moment even zoekende was, rook Fortuna haar kans en schakelde meteen een tandje bij en ging met een 10-13 voorsprong de rust in.

In de tweede helft leek LDODK zich in eerste instantie herpakt te hebben. Vooral verdedigend zat het goed in elkaar en toen Marlou Kuiper en Erwin Zwart voor aansluiting zorgden, leek er zowaar enig perspectief te zijn op een goed resultaat. Maar meteen na de treffer van Zwart maakte Nik van der Steen aan alle illusies een eind door in de daaropvolgende aanval van Fortuna raak te schieten. Waarna Fortuna vrij eenvoudig uitliep naar 12-17 en de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Ook het opnieuw inbrengen van Visscher, die gedurende de wedstrijd in de kleedkamer met het nodige pleister-, stuc- en timmerwerk door de medische staf van LDODK weer was opgelapt, bracht geen soelaas meer.

Ondanks deze nederlaag is voor LDODK, met nog twee speelrondes te gaan, echter alles nog mogelijk. Omdat concurrent DOS’46 verrassend verloor van DSC, blijft de voorsprong van LDODK twee punten. Eerst volgt over twee weken de uitwedstrijd tegen hekkensluiter TOP, waarna zondag 11 juni, om 14:30 uur LDODK haar laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen speelt tegen Blauw-Wit (A).

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: