Open trainingen voor jongste jeugd van start: ‘Lekker proeven aan korfbal’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Van estafettes en tikspelletjes tot schieten en doorloopballen. Plezier staat voorop tijdens trainingen voor de jongste LDODK-jeugd. Afgelopen woensdag stond een open training op het programma, zodat ook kinderen die niet lid zijn van LDODK eens van het korfballen konden proeven.

“We proberen trainingen op alle niveaus aan te laten sluiten”, vertelt Jildou Bos. Zij is een van de trainers die voor de groep staat. “Na een warming-up in de vorm van bijvoorbeeld een tikspel, wordt er spelenderwijs geoefend met vangen, gooien en natuurlijk schieten.”

Van alles wat

Juist die diversiteit aan spelletjes en oefeningen maakt de training leuk, ziet Jildou. “Kinderen vinden schieten vaak het leukst. Daar proberen we altijd weer een andere vorm voor te vinden, met bijvoorbeeld spelletjes als ‘drie op een rij’.”

Met de oefeningen worden alle kinderen uitgedaagd. “Kinderen bewegen lekker veel en tijdens elke training hebben we aandacht voor techniek. Zo gaat iedereen met een voldaan gevoel naar huis.”

Open trainingen

LDODK organiseert een serie van drie open trainingen voor de Kangoeroes (oudste peuters en kleuters) en F- en E-jeugd (groep 3/4 en 5/6). Eerder werden er op scholen in Gorredijk en Langezwaag clinics georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met korfbal.

De volgende open trainingen zijn op 5 en 12 oktober. Kangoeroes trainen van 17:00 tot 17:45 uur, de F- en E-jeugd traint van 17:00 tot 18:00 uur. Omdat de trainingen voor alle niveaus geschikt zijn, kunnen nieuwe kinderen makkelijk aansluiten. Aanmelden is niet nodig.

Vragen? Mail naar breedtekorfbal@ldodk.nl.

Deel dit artikel op: