Ook het veld is leuk: LDODK – Fortuna

Terug naar het nieuwsoverzicht

De ontknoping in de Korfbal League is nog maar net achter de rug, maar LDODK en zaalkampioen Fortuna beginnen zondag aan de tweede helft van het veldseizoen in Gorredijk.

LDODK/Rinsma Modeplein en Fortuna/Delta Logistiek beginnen een week later dan de andere ploegen in de Ereklasse A. De bond gaf de ploegen hiertoe de vrije keus. Het zal voor beide ploegen een overgang zijn, als zijn de omstandigheden zomers. LDODK reikte in de zaal tot de play-offs, speelde een mooie tweede wedstrijd tegen PKC, maar haalde de finale niet. Dat lukte Fortuna wel. Als vierde geëindigd in de competitie versloeg de ploeg uit Delft eerst TOP twee maal, waarna in de finale de titel werd binnen gehaald tegen PKC. En dat te bedenken dat LDODK in de zaalcompetitie zowel in Delft als in Gorredijk van Fortuna won…. En dat is het mooie van sport.

Op het veld is het een hele andere competitie. Van de tien speelrondes werden er voor de zaal vier afgewerkt. LDODK en DOS’46 deden dat in de Ereklasse A het best. Ze speelden gelijk tegen elkaar en wonnen de overige drie wedstrijden. DOS’46 won vorig weekend na een inhaalrace ook van Blauw-Wit en staat (in ieder geval) tot komend weekend alleen aan kop.

Fortuna haalde voor de zaal vier punten, door van AW/DTV en Tempo te winnen. Tegen DOS’46 en Blauw Wit werd verloren. Fortuna en LDODK spelen dit voorjaar nog twee keer tegen elkaar. Komende zondag in Gorredijk en op 1 juni in Delft. Fortuna speelt een week na de confrontatie in Gorredijk in Nijeveen tegen DOS’46. Over twee weken is dus een stuk meer te zeggen over de krachtsverhoudingen in deze klasse. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de play-offs om de nationale veldtitel.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: