Onwennig LDODK met moeite langs KCC

Terug naar het nieuwsoverzicht

De start van een nieuw korfbalseizoen verliep voor LDODK/Rinsma Modeplein stroef. De vele nieuwe gezichten binnen de selectie moesten duidelijk aan elkaar wennen. In een rommelige wedstrijd kon pas in de slotfase definitief afstand genomen worden van een taai KCC. Eindstand: 19-17.

Menig korfballiefhebber moest zich afgelopen zaterdag even in de ogen wrijven toen duidelijk werd welke acht spelers in de basis stonden van een ‘vernieuwd’ LDODK. In vergelijking met de vorige officiële wedstrijd, de veldkorfbalfinale van een paar maanden geleden, stonden er maar liefst zes andere spelers in het veld. Alleen Erwin Zwart en Friso Boode bleken de stabiele factoren. Natuurlijk, Femke Faber en Tim Flokstra waren gestopt, dan wel vertrokken. Dat was al langer bekend. Maar afgelopen week kwam daar ook nog eens het onverwachte vertrek van Marjon Visser bij. Marjon gaf aan dat ze het intensieve bestaan als topkorfballer niet langer kon combineren met werk en gezin. Een moeilijke maar begrijpelijke keuze voor de routinier, die node gemist zal worden.

Ook Marjolijn Kroon was nog niet van de partij. Zij heeft na een zeer intensief seizoen, zowel bij LDODK maar ook bij het Nederlands team een rustperiode ingelast en zal pas voor het zaalseizoen weer aansluiten. Daar kwam nog bij dat Diana van der Vorst niet fit is en ook André Zwart nog zoekende is naar de juiste vorm. En dat leidde bij coach Henk Jan Mulder tot de nodige hoofdbrekens over de opstelling en dus ook tot een totaal andere opstelling vergeleken met een paar maanden geleden.

Meest opvallende namen in deze opstelling waren nieuwkomers Marloes Frieswijk en haar levenspartner Christian Dekkers. Vooral laatstgenoemde profileerde zich met zijn debuut bij LDODK door met vijf treffers meteen als LDODK-topscorer van het veld te gaan.  Saillant detail: Zijn tweelingbroer Stefan Dekkers, topscorer bij KCC met, hoe kan het ook anders, vijf treffers, bleek de directe tegenstander van Christian. “Tja, dat was dubbel speciaal. Je debuut maken bij LDODK en gelijk tegen je ouwe kluppie en dan ook nog tegen je eigen broertje. Is wel bijzonder natuurlijk.”

En niet alleen de beide broers hielden elkaar in evenwicht. Ook KCC kon lang bijblijven bij LDODK. De thuisploeg slaagde er pas in de slotfase in om een voorsprong gedurende de wedstrijd van twee tot drie goals iets te vergroten toen LDODK binnen een minuut van 15-12 uitliep naar 17-12 door treffers van Dekkers en Julian Frieswijk. Dat bleek beslissend.

Dekkers keek terug op een verdienstelijke start. “Daar ben ik zeker tevreden over. Natuurlijk, het kan allemaal nog beter. Het was erg rommelig vandaag. We sloten niet goed op elkaar aan.” En het is voor Dekkers zelf ook nog even zoeken. Bij zijn vorige clubs was hij vooral puntspeler. “We spelen anders dan ik gewend was. Hier kan iedereen scoren en zijn we vooral dodelijk rondom de korfzone. En dat betekent dat ik mijn spel daar ook op moet aanpassen.” Toch kan de nieuwkomer met zijn dynamiek, harde werken, zuivere schot en de nodige branie in de toekomst een extra impuls geven aan het spel van LDODK.

Op zondag 15 september speelt LDODK haar volgende wedstrijd uit tegen AW/DTV. De eerstvolgende thuiswedstrijd in Kortezwaag is zaterdag 21 september. Dan wacht om 19:00 uur PKC/SWKGroep.

Foto’s: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: