Ondanks winst op DOS’46 geen play-offs voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein deed zaterdagavond wat het moest doen: winnen van DOS’46. Maar de 28-19 was niet voldoende voor een plek in de play-offs omdat KZ tegen DVO verrassend uithaalde en zich daarmee zich bij de beste vier schaarde.

De tweede overwinning op DOS’46 in een paar weken tijd smaakte LDODK goed. Maar misschien nog wel het mooiste was een bomvol Sportcentrum Kortezwaag. Na het opheffen van alle coronabeperkingen kwam het publiek massaal af op de derby van het noorden.

De ontmoetingen tussen LDODK en DOS’46 zijn altijd bijzonder, maar er stond zaterdag ook zeker iets op het spel. Beide ploegen konden nog als vierde eindigen in de kampioenspoule, maar dat gold ook voor KZ. Alle drie ploegen begonnen de wedstrijd met vier punten op de ranglijst.

LDODK wilde in ieder geval het scenario voorkomen van het uitduel in Nijeveen, bijna twee weken geleden. Toen moest er een 8-1 achterstand worden omgebogen. Nu kwam DOS’46 wel op 0-1, maar dat was achteraf ook de enige voorsprong die de ploeg uit Nijeveen zou krijgen. LDODK sloeg al snel een gaatje dat opliep tot 9-4 en 14-8. Halverwege was het 16-11. Maar toen was ook al duidelijk dat KZ op een overwinning tegen DVO afstevende.

In de tweede helft was de strijd dan ook snel gestreden. DOS’46 bleek niet bij machte het gat serieus kleiner te maken. De gewonnen uitwedstrijd bij KZ, dinsdagavond, was fysiek nog niet helemaal verwerkt. De pijp was volgens trainer/coach Herman van Gunst leeg.

LDODK korfbalde lekker verder, met soms fraaie acties en mooie doelpunten. Het verschil was maximaal tien punten. Eindstand 28-19. Net voor tijd kreeg Marloes Frieswijk een publiekswissel. Zij speelde haar laatste Korfbal League-wedstrijd voor LDODK, volgend seizoen verdedigt ze de kleuren van SCO.

Met de overwinning eindigt LDODK de kampioenspoule met zes punten, net zoveel als KZ, maar het onderlinge resultaat geeft op de ranglijst de doorslag. Eerder dit seizoen was KZ twee keer de meerdere over LDODK.

Deel dit artikel op: