Nynke Sinnema maakt overstap naar LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nynke Sinnema (23) speelt vanaf komend seizoen voor LDODK/Rinsma Fashion. De van Mid Fryslân afkomstige speelster, is nu bezig met haar vierde seizoen bij DOS’46 uit Nijeveen.

Nynke is aan het terugkomen van een zware knieblessure die ze februari vorig jaar opliep. De voorste kruisband van een van haar knieën scheurde af en een meniscus moest worden verwijderd. “Dat was een heftige periode. De revalidatie is nu afgerond en ik speel dit seizoen in het derde team bij DOS’46 om weer helemaal op niveau terug te komen. Het voelt heel goed, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik begin volgend seizoen weer volledig mee kan doen.”

Haar jeugdopleiding volgde Nynke bij Mid Fryslân in Grou, waar ze nog steeds woont. Op haar 19e vertrok ze naar DOS’46, waar ze haar steentje bijdroeg aan de terugkeer naar de Korfbal League. “Ik heb een hele mooie tijd gehad bij DOS, maar ik voel dat ik toe ben aan een nieuwe omgeving met nieuwe prikkels. Het is een gevoelskeuze. LDODK doet het heel goed op dit moment. Ik ken de vereniging, mijn broer heeft er gespeeld. En LDODK spreekt veel vertrouwen in mij uit, dat voelt goed. Ik denk dat een nieuwe omgeving helpt bij mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Nynke ziet haarzelf als een speelster die goed vanuit een taak kan werken en het fysieke duel niet schuwt. “Ik voel mij thuis in de korfzone en kansen van een meter of vijf, zes liggen mij goed. Ik ga in het nieuwe seizoen bij LDODK graag de uitdaging aan.”

Deel dit artikel op: