Nu wel winst LDODK tegen Blauw Wit

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tijdens een fraaie nazomer-zondagmiddag speelde LDODK/Rinsma Fashion tegen Blauw-Wit de reprise van de veldkorfbalfinale van het seizoen 2016-2017. En dat ging de thuisploeg op het Makelaardij Sierd Moll Centre Court aanmerkelijk beter af dan een aantal maanden geleden in Bennekom. Dankzij een scherpe beginfase in de tweede helft wist LDODK de wedstrijd winnend over de streep te trekken. Al lieten de Friezen door concentratieverlies Blauw-Wit in de slotfase onnodig dichtbij komen: 22-20.

“Tja, dan geven het in de laatste fase toch weer wat weg.” Tim Flokstra, nieuw in de selectie en overgekomen van het Groningse Nic., beaamde dat. “Dit is duidelijk iets dat nog beter moet en kan. Ook tegen KZ hadden we zo’n fase. De laatste vijf tot tien minuten van zo’n wedstrijd moet het gewoon scherper. Ook dat moeten we kunnen opbrengen.”

Verder was de Groninger redelijk tevreden over het vertoonde spel. “ De tweede helft was goed. Maar de eerste helft duidelijk niet. We waren eigenlijk maar wat aan het rommelen, we gooiden ballen soms zo maar weg en leken elkaar niet goed te begrijpen. In de rust hebben we ook tegen elkaar gezegd dat we duidelijker naar elkaar toe moesten zijn. Dan maar even wat meer oplossen en minder tempo. En gaat het daarna beter, kunnen we ook het dynamische spel weer beter oppakken.”

De eerste helft konden de Amsterdammers knap bijblijven. Met name de kwikzilverachtige publieksspeler Marc Broere bezorgde Erwin Zwart een lastige eerste helft. Er lijkt nog geen sleet te zitten op de dertiger. Ruststand: 11-9.

Na rust verzette de thuisploeg de bakens. Diana van der Vorst en Zwart werden vervangen door Daniëlle Hulst en Jurjen Bosma. Van der Vorst zit nog midden in haar hersteltraject. Dat was een afgesproken wissel. Zwart kampte met hamstringproblemen. Dat betekende wel dat Bosma nu tegen Broere kwam te staan en dat pakte heel goed uit. Bosma ging niet mee in het drukke bewegingsritme van de Amsterdammer en haalde daarmee de angel uit het aanvalsspel van Blauw-Wit.

Aan de andere kant wist de thuisploeg ineens wel gemakkelijk te scoren. Bij 11-11 liep LDODK zo maar binnen zeven minuten uit naar 17-11 waarbij Blauw Wit ook in diezelfde fase nog eens een stip miste. Dat bleek de beslissing in de wedstrijd. Vooral het vak van de met veel power spelende Flokstra, die een mooie combi lijkt te gaan vormen met André Zwart, maakte aanvallend het verschil. Ook de dienende rol van de niet onverdienstelijk invallende teamspeelster Hulst bleek een belangrijke factor.

Uiteindelijk kwam Blauw-Wit dus, zoals eerder al gemeld, in de laatste vijf minuten toch nog weer onnodig dichtbij. Het verschil bleef uiteindelijk op slechts twee doelpuntjes steken.

Was Flokstra nog gematigd positief over het spel, aanmerkelijk positiever was hij over de eerste weken bij zijn nieuwe club. “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het is gewoon een leuke selectie. En het helpt natuurlijk wel dat ik al veel spelers kende. Dat maakt een overgang ook wat eenvoudiger.”

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl