Nog één dag: André Zwart

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdag speelt LDODK/Rinsma Fashion in Bennekom om de nationale veldtitel. Voor André Zwart weer een hoogtepunt in zijn al lange korfbalcarrière. Elf seizoenen geleden was hij er al bij, toen nog in de Eerste Klasse.

André is zaterdag de enige in het veld die de hele opmars van LDODK heeft meegemaakt. Hij speelt nu zijn elfde seizoen in het eerste team. “We speelden toen Eerste Klasse, maar er was wel een talentvolle groep. We zijn destijds bij elkaar gebleven, onder andere omdat Gerald Aukes als trainer kwam. Waren we toen uitgevlogen, dan was het allemaal heel anders gegaan.”

Nu wacht de finale om de veldtitel. Dat vindt André op zich al leuk, maar nu is er nog maar één doel: winnen. Na een paar moeizame wedstrijden lijkt LDODK in een flow te zitten. “De laatste competitiewedstrijd tegen Blauw Wit was cruciaal. Vanaf dat moment hebben we tegen elkaar gezegd dat we samen vol voor de titel gaan.”

De kruisfinale tegen PKC leverde geen sprankelend korfbal op. “Maar we stonden er wel op de juiste momenten. Die degelijkheid heeft vorige week de doorslag gegeven. We hebben terecht gewonnen.”

In de finale is het Amsterdamse Blauw Wit de tegenstander. Een ploeg die LDODK goed ligt. De onderlinge confrontaties zijn altijd leuk, spannend en met veel doelpunten. “De ploegen willen beide graag korfballen en denken aanvallend. Het lastig te zeggen wie favoriet is. We zitten dicht bij elkaar.”

Dit seizoen ontmoetten de ploegen elkaar vier keer, het leverde beide ploegen twee overwinningen op. In de zaal waren het uitzeges, op het veld thuisoverwinningen. André verwacht dat de degelijkheid ook in de finale de doorslag gaat geven. “We moeten scherp schieten en zo weinig mogelijk onnodig balverlies leiden. Ik verwacht ook geduldige lange aanvallen.”

Hoewel het een lang seizoen was, verwacht André geen slijtageslag. “Zo’n finale geeft enorm veel energie. Die wedstrijd kan er nog wel bij.”

Deel dit artikel op: