Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Zaterdagavond om 20.00 uur beginnen DVO/Accountor en LDODK/Rinsma Modeplein in Bennekom aan hun tweede wedstrijd van het nog prille seizoen. En beide ploegen hadden waarschijnlijk niet verwacht dat ze dat zouden doen met nul punten.

Voor LDODK begon het seizoen extra zuur met een nederlaag tegen DOS’46. Thuis in de eerste wedstrijd verliezen van de noordelijk concurrent is natuurlijk nooit leuk: 27-33. Een vroege wake-up call voor de ploeg van Henk Jan Mulder. De vechtlust moet beter, de rebound moet beter en het vinden van aanvallende oplossingen moet beter.

Ongetwijfeld hebben de spelers elkaar deze week eens goed diep in de ogen gekeken. Maar er was vorige week ook een lichtpuntje. Het debuut van Marlou Kuiper smaakt naar meer. Na een goede partij in het tweede, viel ze meer dan uitstekend in bij het eerste. Met vijf doelpunten en twee strafworpen mee gaf ze haar visitekaartje af.

Ook DVO begon met nederlaag. Bij KCC werd het 25-21. De Bennekommers liepen een groot deel van de wedstrijd achter de feiten aan. Na een 12-10 ruststand werd het in de tweede helft een waar strafworpenfestijn, waarbij KCC in één helft maar liefst zeven stippen mee kreeg.

Twee ploegen op weg naar eerherstel en de eerste punten in het nieuwe seizoen. Dat kan een mooie wedstrijd worden.
LDODK in Bennekom was jarenlang bijna zeker een verliespartij. Maar vorig jaar boekte LDODK voor het eerst in de geschiedenis een overwinning bij DVO. En dat wil de ploeg ongetwijfeld graag herhalen.