Net niet tegen PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat zat LDODK/Rinsma Fashion er dichtbij tegen PKC/SWK Groep, de gedoodverfde kampioen. Met de LDODK-dames als absolute smaakmakers van de wedstrijd leek een stunt in de maak. De slotseconden werden LDODK echter fataal: 20-19.

De wedstrijd liet zich kenmerken door twee teams die verdedigend hun zaakjes zeer goed op orde hadden, waardoor de aanvallers het moeilijk hadden. Waar doorgaans de mannen van PKC en LDODK veel scoren, hadden ze elkaar nu in de tang. Vooral bij LDODK namen de vrouwen het stokje moeiteloos over. Zij scoorden maar liefst 14 van de 19 doelpunten voor LDODK.

LDODK was volop gemotiveerd om te knallen in Papendrecht. Respect voor de tegenstander, maar uitgaan van eigen kracht was het devies. En dat liet de ploeg van Erik Wolsink zien door brutaal een 0-2 voorsprong te nemen. PKC herpakte zich en na 4-4 liep de thuisploeg uit naar 9-5 en 10-6. LDODK leed te veel balverlies en kwam onvoldoende onder de verdedigende druk van PKC vandaan. André Zwart: ‘’We gingen daarna meer over de dames spelen en dat betaalde zich uit.’’ LDODK kwam terug 10-9, wat ook de ruststand was.

Na tien minuten spelen in de tweede helft en bij een stand van 10-10 kreeg André Zwart een liesblessure. Hij moest zich laten vervangen door Jurjen Bosma, die dit keurig deed.  Natuurlijk liet de wissel zich voelen. Maar waar dit vorige jaren zo wat einde wedstrijd was, was de ploeg van Wolsink nu wél in staat om in de wedstrijd te blijven.

Het was stuivertje wisselen, waarbij LDODK voor het eerst een gaatje sloeg op 13-15. PKC speelde veel te gehaast, maar ook LDODK had het moeilijk. Desondanks breidde het de voorsprong zelfs uit naar 15-18, door het vijfde doelpunt van Femke Faber.

Bij PKC werd men onrustig aan de kant en er werd een aantal wissels doorgevoerd. Dat hielp, want PKC haakte weer aan. Met vier doelpunten op een rij boog PKC de achterstand om naar 19-18. Marjolijn Kroon zorgde snel voor de gelijkmaker en met nog vijf minuten spelen, kon de wedstrijd nog alle kanten op. Beide ploegen speelden niet al te best meer, maar de spanning vergoedde veel. Aan beide kanten werden nog een paar opgelegde kansen gemist. Met nog 45 seconden te spelen kon LDODK voor de laatste keer volop in de aanval. Het resulteerde in balverlies waardoor de bal nog één keer naar het PKC-vak ging. En wat was het spijtig Danny van Dunnen 9 seconden voor het einde de winnende treffer scoorde: 20-19.

André Zwart: ‘’Dat iedereen baalt van deze uitslag zegt genoeg over onze ambities. Maar het geeft wel vertrouwen voor de komende weken.’’

LDODK speelt a.s. dinsdagavond thuis tegen AW/DTV, aanvang 20.30 uur.