Mulder: ‘Onze mentale conditie geeft de doorslag’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vier wedstrijden kent het eerste deel van de veldcompetitie voor LDODK/Rinsma Modeplein, komende zaterdag te beginnen met een uitwedstrijd bij promovendus Tempo. Het team van Henk Jan Mulder en Jan Jouke Flokstra is er klaar voor. “We weten wat ons te doen staat. Willen wij meedoen, dan komt het aan op een ijzeren discipline.”

Vorig seizoen kende een roerig verloop, met een vroegtijdig vertrek van trainer Erik Wolsink en het niet halen van de play-offs. Henk Jan Mulder schoof aan het einde van het zaalseizoen van assistent- coach door naar de positie van eindverantwoordelijke. Zijn ambities voor het nieuwe seizoen zijn helder: heel goed zijn. “En dan moet je ook sterk in je hoofd zijn, zeker op momenten dat het tegenzit. Vorig seizoen waren we op cruciale momenten niet sterk genoeg. De momenten van tegenslag zijn dit seizoen de ijkpunten. Vorig seizoen was LDODK’s grootste tegenstander misschien LDODK zelf wel. Daar moeten we van af.”

Tot einde meedoen

De doelstelling voor dit seizoen is ook duidelijk: de play-offs halen, zowel op het veld als in de zaal. Om daarna aan het einde van de competities ook serieus mee te doen. De vier wedstrijden in het eerste deel van het veldseizoen worden allemaal in september gespeeld, voorafgaand aan het EK Korfbal, dat deels ook in Gorredijk wordt gespeeld.

Direct staan

LDODK zit in de Ereklasse in één poule met Fortuna, Blauw Wit, DOS’46, AW/DTV en Tempo. Mulder verwacht dat Fortuna en Blauw Wit in ieder geval meestrijden om de eerste twee plaatsen. LDODK mengt zich graag in die strijd. De positie van DOS’46 in deze klasse vindt Mulder lastig in te schatten. ”Tempo en AW/DTV strijden waarschijnlijk niet mee om de top, maar de wedstrijden tegen deze twee ploegen zijn geen niemendalletjes. “Tempo is een promovendus, met al het enthousiasme dat daar bij hoort. We moeten er zaterdag direct staan.”

Integratie

Aan de voorbereiding zal het niet liggen. “Die is heel goed en geeft mij een goed gevoel. Afgelopen weekend op trainingskamp was er ook veel aandacht voor teambuilding. Het was mooi om te zien hoe soepel de integratie van de nieuwelingen vanuit de eigen jeugd en van buiten verloopt. We kijken allemaal uit naar het begin van de competitie.” Ook internationals Marjolijn Kroon en Erwin Zwart zijn bij de competitiewedstrijden gewoon van de partij. “Het publiek mag van ons verwachten dat we op het veld volle bak gaan. Wij blijven de veldcompetitie heel serieus nemen.”

Het programma

Za 8 september 15.30 uur uit bij Tempo
Zo 16 september 14.30 uur thuis tegen AW/DTV
Zo 23 september 14.30 uur thuis tegen Blauw Wit (A)
Za 29 september 18.30 uur uit bij DOS’46

Foto: Jurjen Smid

Deel dit artikel op: