Mooi begin van 2024 voor het G-team van LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook de G-korballers van LDODK/Rinsma Modeplein zijn weer los. Afgelopen zaterdag speelde het G-team, dat even een paar weken rust had gehad, haar eerste toernooi van het nieuwe jaar. Deze keer was KV Leeuwarden gastheer in een sfeervolle en gezellige sporthal Kalverdijkje.

Leuke verrassing was ook nog dat onze eigen Femke en Ran Faber, deze keer in het oranje, als spelers van TeamNL, de opening verzorgden. En lieten zien wat voor leuke dingen je allemaal met een bal kan doen. Ook de warming-up werd door Femke en Ran verzorgd. Daarmee was meteen iedereen in de juiste mood om er een prachtige dag van te maken. En dat werd het dus ook. Ook met dank aan organisator KV Leeuwarden, dat zelfs een brassband liet spelen om het geheel op te luisteren.

Ook LDODK bleek hierdoor geïnspireerd. Met dynamisch spel, vangen, passen, rennen en uiteraard zonder vaste korfbezetting. Maar met veel lopende rebounds en met als motto: ‘hard werken, plezier maken en elke kans is er één’, vielen de doelpunten als rijpe appelen. Er kon veel gejuicht worden. En dat gebeurde dan ook!

Dat gold overigens voor alle ploegen. Enige onderbreking was de pauze waarin even als brandstof een frietje kon worden weggewerkt met een beker limonade. Waarna de ploegen weer als de brandweer gingen voor de laatste wedstrijden. En het LDODK G-team uiteindelijk, nota bene ongeslagen en moe maar voldaan weer, kon plaatsnemen in de spelersbus van Maatwurk voor de reis terug naar Gorredijk. Waarna thuis de benen even op tafel konden.

Deel dit artikel op: