Mogelijk vier kampioenen er bij

Terug naar het nieuwsoverzicht

Als het allemaal meezit kan LDODK/Rinsma Modeplein het aantal zaalkampioenen komend weekend verdubbelen van vier tot acht. De A1, B2 en E5 hebben het in eigen hand. De C4 is afhankelijk van wat de koploper doet. Eerder waren er al titels voor de E1, E3, D1 en B1.

LDODK E5
In de laatste wedstrijd van het zaalseizoen kan het kampioenschap LDODK E5 niet meer ontgaan. Als koploper is er een voorsprong van twee punten op nummer twee OKO/BIES E1. Zaterdag speelt de E5 om 9.00 uur thuis tegen Rodenburg E1.

LDODK C4
Voor LDODK C4 was het de afgelopen weken vooral een kwestie van twee keer winnen om koploper De Pein C1 bij te blijven. De Pein had twee wedstrijden meer gespeeld, maar nu staan alle ploegen op 11 gespeelde wedstrijden. De Pein leidt de ranglijst met 19 uit 11, LDODK en NKC C1 volgen met 18 punten. LDODK speelt zaterdagavond (18.40 uur) uit bij NKC. Dan is al bekend wat De Pein heeft gedaan tegen Drachten C3 en of er nog om de titel gespeeld wordt of niet.

LDODK B2
LDODK B2 kan zaterdag (11.25 uur) de titel binnenhalen bij Spannum B1, de nummer drie op de ranglijst. De B2 heeft twee punten voorsprong op Leonidas/De Hoeve/Forward B1 die al een wedstrijd meer gespeeld heeft. Zij spelen eerder op de dag al hun laatste wedstrijd tegen SCO B1.

LDODK A1
De A1 speelt zaterdag (13.10 uur) in de laatste competitieronde uit bij medekoploper DOS’46 A2. Beide ploegen hebben 16 uit 11. Met het kampioenschap promoveert LDODK na een jaar afwezigheid weer naar de Hoofdklasse. De onderlinge confrontatie in Gorredijk eerder dit seizoen leverde een 31-22 overwinning op voor LDODK. De A1 had afgelopen maandag al een lekker opwarmer door SCO A1 met 31-10 te verslaan.

Deel dit artikel op: