Moeizame winst zomeravond-korfballend LDODK tegen Mid-Fryslân

Terug naar het nieuwsoverzicht

Twee weken geleden had LDODK/Rinsma Modeplein geen kind aan Mid-Fryslân/ReduRisk. Maar afgelopen zaterdagavond op het kunstgrasveld van Kortezwaag was alles anders.

Daar waar LDODK het begrip zomeravondkorfbal inhoud aan het geven was, ging Mid-Fryslân volle bak. En leek zelfs in de tweede helft als winnaar uit de strijd te komen. Pas in de slotminuten kon LDODK het tij keren: 21-19.

LDODK had deze keer erg veel moeite met Mid-Fryslân. Vooral de LDODK-dames hadden hun handen vol aan Marije Visser. Marlou Kuiper kon haar niet van scoren afhouden. En ook Danique Klaren en Femke Faber junior beten zich verdedigend stuk op de toekomstige LDODK-speelster. Pas nadat Esmee van Veen gedurende de tweede helft vanuit het andere vak tegenover Visser werd gezet, was het gebeurd met de scoringsdrift van Visser. Haar teller stond toen echter al op zeven treffers.

Mid-Fryslân leidde op datzelfde moment met 12-15. En daar was niets aan gestolen. Daarna trok LDODK de wedstrijd echter langzaam maar zeker naar zich toe. En dat gebeurde vooral onder aanvoering van die andere Visscher, Harjan Visscher. Bij 14-16 bracht Visscher door tweemaal raak te schieten, LDODK weer langszij. Diezelfde Visscher besliste vijf minuten voor tijd bij een 19-19 stand de wedstrijd door andermaal twee keer raak te schieten. Daarmee bekroonde hij zich tot topscorer van de wedstrijd en bleef derhalve Marije Visser net voor. Eindstand Visscher versus Visser: 9-7.

Gemakkelijk ging het dus niet. En dat belooft nog veel voor de noordelijke bekerfinale op dinsdag 4 juni in Drachten. Dan treffen beide teams elkaar opnieuw en dus al weer voor de derde keer in een paar weken tijd.

Daarvoor speelt LDODK echter eerst nog haar volgende competitiewedstrijd. En dat is ook een kraker. Op zondag 2 juni komt DOS’46 langs op Sportpark Kortezwaag. Aanvang: 14:30 uur.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: