Moeizaam gelijkspel voor LDODK

Het lukt LDODK/Rinsma Fashion maar niet om het goede spel van de zaal ook op het veld te laten zien. Tegen Dalto/BNApp.nl werd na een moeizame wedstrijd gelijkgespeeld: 20-20.

Henk Bijker, Jurjen Bosma en Evelien Zoetendal speelden in de basis voor Jetze de Jong, Erwin Zwart en Femke Faber.

LDODK begon de wedstrijd dramatisch met een 6-0 achterstand. De organisatie stond niet goed en er werd weinig en slecht geschoten. Dalto deed dat alles veel beter en het verschil is snel verklaard. Het verschil bleef groot tot 9-3 en 11-4. Met nog een kleine tien minuten op de klok nam coach Erik Wolsink een time-out en ‘eiste’ van de spelers nog minimaal vijf doelpunten voor de pauze. En die kwamen er, onder aanvoering van Jurjen Bosma. Hij scoorde in het slotstuk van de eerste helft driemaal en de aansluiting was daar. De organisatie was in deze fase veel beter op orde. Ruststand 12-9.

Vanaf het eerste fluitsignaal ging LDODK op zoek naar de gelijkmaker. Maar telkens als de ploeg op twee punten kwam, breidde Dalto de voorsprong weer uit. In wezen bleef LDODK achter de feiten aan lopen. Maar gaandeweg de tweede helft kreeg Dalto het aanvallend steeds moeilijker. Met nog tien minuten op de klok stond het 20-18 en al snel volgde de 20-19. Na 32 minuten spelen scoorde Friso Boode de gelijkmaker, 20-20.
Alles was nog mogelijk. Berber Dijkstra-Buis en Feiko de Vreede kwamen in het veld en met nog 25 seconden voor het eindsignaal leek LDODK er toch nog met de winst vandoor te gaan toen André Zwart een doorloopbal nam. Hij miste jammerlijk en zo eindigde de wedstrijd in 20-20.
‘Als die laatste bal er was ingegaan, was het een onwijs gestolen overwinning geweest, maar nu baal ik toch’, aldus André Zwart. Door het verlies van Fortuna staat LDODK weer op plek twee. Maar de aanvoerder is realistisch: ‘We zullen echt beter moeten spelen, willen we deze tweede plek behouden.’ Laat de ploeg daar zaterdag dan maar mee beginnen. Dan speelt LDODK om 19.00 uur thuis tegen het nog puntloze Oranje Wit.