Midweek is kampioen!

Terug naar het nieuwsoverzicht

En weer een kampioenstaart voor een team van LDODK/Rinsma Modeplein. De Midweek stelde de titel veilig door donderdag met 15-14 van WIK ’34 te winnen.

Er is nog een competitieronde te gaan, maar de Midweek is niet meer te achterhalen. Door de overwinning op naaste concurrent WIK ’34 is het gat tussen beide ploegen nu vier punten.

Halverwege de wedstrijd leek de overwinning al in de knip: 10-5. Maar in het laatste deel van de tweede helft werd het nog even spannend. WIK ’34 kwam steeds dichterbij.

Was het spanning voor de roem van het kampioenschap? Of was het de verlammende werking van de gelegenheidscoaches? Henk Jan Mulder en Marjo de Haan hadden de selectie bewust een weekje vrijaf gegeven om zo op donderdag de Midweek naar het kampioenschap te leiden. Hun opmerkingen waren tactisch sterk. Maar brachten de ploeg die erg gewend is haar eigen gang te gaan misschien toch te veel uit hun evenwicht.

Hoe dan ook. Het eindsignaal kwam op het juiste moment, de titel is binnen. Mulder: “Een team één keer coachen en dan direct kampioen worden. Dat is ook voor mij een nieuwe ervaring.”

Spelers van de midweek: van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel op: