Mid-Fryslân verrast LDODK in bekerfinale

Terug naar het nieuwsoverzicht

De Jan Mulderbeker gaat dit jaar naar Mid-Fryslân. LDODK/Rinsma Modeplein werd dinsdagavond in de finale in Emmen verrassend verslagen: 16-14. Een terechte overwinning voor Mid-Fryslân.

Vanaf de start van de wedstrijd was Mid-Fryslân de leidende partij. Direct werd duidelijk dat de ploeg uit Grou/Reduzum tegen LDODK het beste van zichzelf wilde laten zien. En dat lukte. De eerste helft eindigde op een 8-6 voorsprong voor Mid-Fryslân. Tekenend voor het spel van LDODK was de 7-4, het vierde doelpunt was het eerste velddoelpunt. Daarvoor scoorde de ploeg alleen uit strafworpen.

In de tweede helft probeerde LDODK met man en macht het tij te keren. Henk Jan Mulder paste veel wissels toe, maar zonder het gewenste resultaat. Op 9-9 kwam LDODK voor het eerst langszij. Friso Boode kon vanaf de stip voor de eerste voorsprong zorgen, maar hij miste. Op 11-11 gebeurde precies hetzelfde nog eens. Toch kwam LDODK bij 11-12 voor het eerst op voorsprong, dankzij de ingevallen Eline Haan. De gedachte van het publiek dat LDODK aan het einde van de wedstrijd nog wel zou toeslaan, kwam niet uit. Op 14-14 maakt Wessel Bergsma met twee doelpunten (16-14) een einde aan de bekerdroom van LDODK, vanaf volgend jaar zijn nieuwe vereniging.

Met de overwinning kreeg Mid-Fryslân de Jan Mulder beker voor het eerst in bezit.

Voor LDODK was het bekerverlies een teleurstelling in een week vol finales. Zaterdag strijdt de ploeg om de nationale veldtitel. Erwin Zwart vertelde woensdag in het Friesch Dagblad dat de finale van dinsdag natuurlijk heel anders is dan die van zaterdag. “Maar wij hebben de sterkste ploeg van Friesland en dan moet je dat ook laten zien in de bekerfinale. Dit is wel een domper.”

In de Leeuwarder Courant was coach Henk Jan Mulder ook duidelijk. Hij hoopt dat zijn team zaterdag scherper is in de finale om de landstitel veldkorfbal tegen DOS’46. “Qua strijd leveren moet dit in ieder geval een wake-upcall geweest zijn.”