Met twee punten uit Amsterdam

LDODK/Rinsma Modeplein boekte zondagmiddag bij AW/DTV een degelijke overwinning, zonder nog echt in topvorm te zijn: 18-22. Christian Dekkers scoorde maar liefst acht keer.

LDODK speelde in dezelfde opstelling als de gewonnen seizoensopening, vorige week tegen KCC. De start was verre van goed, maar een 3-1 achterstand was op 4-4 weer weggewerkt. Daarna begon het te lopen, LDODK liep uit naar 5-8. Om en om scorend bereikten beide ploegen de rust (8-11).

In de tweede helft kwamen de Amsterdammers nog een paar keer terug tot twee punten. Maar op 11-13 zette LDODK aan en liep de ploeg van Henk Jan Mulder in tien minuten tijd uit naar 12-18. Dat was de beslissende rush, al kwam AW/DTV nog terug tot 17-19.

Volgens Henk Jan Mulder scoorde het vak van Friso Boode makkelijker dan het andere vak. Boode stond enorm sterk te rebounden waardoor Christian Dekkers tot acht goals kwam, Lieneke Pries maakte in hetzelfde vak vier treffers.

Ondanks de overwinning is Henk Jan kritisch: “Verdedigend maakten we een aantal ongelukkige keuzes, waardoor we te veel vrije ballen tegen kregen. Ook aanvallend was het onrustig, werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt en hadden we niet de rust te wachten op de betere kans. Maar dat past ook bij de fase in het seizoen.”

Volgend weekend wacht de eerste echte test, zaterdagavond 21 september (19.00 uur) thuis tegen PKC. De ploeg uit Papendrecht boekte in de eerste twee rondes twee overtuigende zeges, tegen Fortuna (26-13) en AW/DTV (28-12).