Messcherp verdedigend LDODK wint kraker tegen DOS’46

Een met veel bezieling spelend LDODK/Rinsma Fashion liet in een volgepakte sporthal “De Eendracht” in Nijeveen zien dat de scherpte, die de afgelopen weken ontbrak, weer helemaal terug is. Sleutel tot het succes was het uitstekend verdedigend collectief. Vanaf de allereerste minuut werd tegenstander DOS’46 bij de strot gegrepen. Toen er pas na het laatste fluitsignaal weer werd losgelaten, logen de cijfers niet: 22-27.

“Dit was vandaag een echte teamprestatie. We gingen voor elke bal.” Femke Faber was na afloop duidelijk over wat de sleutel was voor de overwinning tegen DOS’46. “Nu verdedigden we weer zoals een paar weken geleden. De ballijnen werden goed verdedigd en iedereen gaf druk op de tegenstander. We zaten er boven op. Dat hebben we in de voorbije wedstrijden nagelaten. En dan heb ik ook liever dat we eens een foutje maken door te veel druk, dan dat we ze te gemakkelijk laten schieten.”

Vanaf de eerste seconde van de wedstrijd was duidelijk met welke intenties LDODK naar Nijeveen was gekomen. DOS’46 kwam amper aan schotpogingen toe. Na tien minuten hadden de gasten al een voorsprong van 1-5 en dat gaatje kon de thuisploeg gedurende de wedstrijd nooit meer dichtkrijgen. Naast de verdedigende focus was voor rust ook met name de aanvallende power van de LDODK-dames, met een uitblinkende Diana van der Vorst en Femke Faber voorop, een doorslaggevende factor. Bij een 10-14 stand klonk het rustsignaal.

Ook na de pauze geen ander beeld. Gestaag werd de voorsprong uitgebreid tot er uiteindelijk zelfs een verschil van acht doelpunten was gemaakt:18-26. In de slotminuten van de wedstrijd kon DOS’46, waar oud-LDODK-er Menno Russchen topscorer werd, nog iets terug komen. Maar de overwinning voor LDODK was eigenlijk gedurende gehele wedstrijd geen moment in gevaar geweest.

“We hadden al heel gauw in de gaten dat dit gewoon niet meer stuk kon. Wij speelden met zoveel overtuiging. En de vakken liepen nu ook weer lekker.” De broers Zwart speelden weer naast elkaar. Terwijl in het andere vak Faber met Marjolijn Kroon een lastig af te stoppen dameskoppel bleek. “Ik heb toch wel een klik met Marjolijn. We kunnen elkaar goed vinden. ” Ook was er in dat vak weer een basisplaats voor Jurjen Bosma naast Friso Boode. “Zo hebben we in het begin van de competitie ook gespeeld en dat ging toen ook goed.”

De enige minpuntjes van de wedstrijd waren de twee gele kaarten voor Kroon en Bosma. Voor Kroon ook één met gevolgen. De eerstvolgende wedstrijd tegen TOP uit Sassenheim zal zij geschorst zijn. “Ja, dat is balen. Maar we genieten hier nu eerst even van. Deze overwinning is heerlijk. Hier doe je het voor.” Waarna Faber opgenomen wordt in de feestende LDODK-aanhang in de Groen Kabaal hoek.