Marlou Kuiper komt naar LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Opnieuw kiest een jeugdinternational voor een korfbaltoekomst in Gorredijk. Marlou Kuiper (18) uit Assen speelt volgend seizoen bij LDODK/Rinsma Modeplein. Vorig weekend werd ze met Oranje U19 Europees kampioen.

Marlou speelt al een aantal jaren in de nationale selecties. Voordat ze toetrad tot Oranje U19 speelde ze ook al bij Oranje U17. Logisch dat ze zich daarmee in de kijker speelt van topclubs. Marlou kon kiezen uit meerdere opties. “Ik kies voor LDODK omdat ik heel enthousiast ben geworden na de gesprekken met de club. Ze hebben een hele duidelijke en indrukwekkende presentatie gegeven over hun plannen en ik ken trainer Henk Jan Mulder al van de tijd dat hij Noord trainde. Bovendien is de reisafstand met Assen zo, dat ik mijn opleiding Sport en Bewegen goed kan afmaken.”

Al vanaf haar zesde korfbalt Marlou in Assen. Eerst bij Asko, na de fusie nu bij AVO. “Ik ben nog A, maar speel dit seizoen voor het eerst in de senioren. Ik heb nu een jaar ervaring in de Overgangsklasse en merk dat het tijd is voor de volgende uitdaging. Daarom maak ik deze stap nu.”

Trainer/coach Henk Jan Mulder over Marlou: “Net als Julian Frieswijk, die vorige week zijn komst naar LDODK bekend maakte, is Marlou jeugdinternational. Dat zegt denk ik wel genoeg over haar talent en haar kwaliteiten. Marlou heeft daarnaast veel ambitie en bewijsdrang. Ze is een zeer welkome versterking van onze selectie.”

Mulder wijst daarmee op het damesprobleem waar LDODK dit seizoen mee te maken had. “Door uiteenlopende redenen is de selectie vijf dames kwijtgeraakt. Aangezien er komende zomer ook geen dames overkomen uit de junioren, is het voor LDODK prettig dat enkele vrouwelijke talenten de overstap naar Gorredijk maken.”

Deel dit artikel op: