Marjon Visser ambassadeur Sûn Opsterlân

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marjon Visser, speelster van LDODK/Rinsma Modeplein, was maandagochtend aanwezig bij de start van de Week van de Gezonde Jeugd op basisschool De Treffer in Gorredijk. Marjon is sinds kort officieel ambassadeur van Sûn Opsterlân.

De gemeente Opsterland is sinds vorig jaar JOGG-gemeente (Jongeren op Gezond Gewicht) en gaat zich onder de naam ‘Sûn Opsterlân’ drie jaar lang inzetten voor gezonde voeding en bewegen voor de jeugd.

Marjon is ambassadeur van dit project. “Het is belangrijk dat we ons fit voelen en dat doen we met gezond eten en bewegen. Soms vinden mensen het lastig om de lekkere dingen te laten staan en te kiezen voor gezond. Daar wil ik graag bij helpen.” Marjon helpt ook bij bewegen, maandag rende ze mee met de Daily Mile, het hardlooprondje dat de kinderen van de school zo’n drie keer per week doen. “Ik vind JOGG een heel goed initiatief en hoop dat het in de hele gemeente uitgerold wordt.”

Afgelopen zaterdag deelde de gemeente Opsterland bij de thuiswedstrijden sportfruit uit aan de sportende jeugd. Ook andere sportverenigingen werd sportfruit uitgedeeld. Dit is mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Gorredijk, een van de hoofdsponsors van LDODK.

Deel dit artikel op: