Marjolijn Kroon kiest voor LDODK/AH Gorredijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

International Marjolijn Kroon maakt na dit seizoen de overstap van KZ naar LDODK/AH Gorredijk. “Het is een stap die zowel goed is voor mijn sportieve als maatschappelijke ontwikkeling.”

Lijntjes met LDODK waren er al een tijdje. Bij het Nederlands team sprak ze regelmatig met Erwin Zwart. “Wij zaten wel eens te filosoferen over hoe onze clubs een stap kunnen zetten zodat ze ook prijzen kunnen pakken. Dat kan onder andere door krachten te bundelen, dat gaan we nu doen.”

Gaandeweg de gesprekken die Marjolijn met LDODK voerde, groeide het gevoel dat er in Gorredijk mooie dingen kunnen gebeuren. Bij haar huidige club, KZ uit Koog Zaandijk, nam de onduidelijkheid toe. Toegezegde veranderingen bleven uit. De roep om een nieuwe uitdaging na vijf jaar KZ klonk steeds duidelijker. “LDODK heeft een leuke ambitieuze groep, met een goede staf. Ik hou wel van een beetje bluf, zeker wanneer daar een doordacht plan achter zit. En dat heeft LDODK.”

In het afgelopen half jaar leerde Marjolijn dat ze niet gelukkig wordt, wanneer ze zich alleen op korfbal richt. Ze wil zichzelf ook op persoonlijk vlak ontwikkelen. Dankzij de Business Club biedt LDODK haar die kansen.

In een interview met PodiumTV licht Marjolijn haar stap verder toe.

In een interview met Sa! gaat Marjolijn nog iets dieper in op haar overstap.


 

Deel dit artikel op: