Marjolijn Kroon keert terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een jaar lang negeerde ze het korfballen bijna compleet, maar nu heeft Marjolijn Kroon besloten weer te beginnen. “Ik mis het plezier en de uitdaging van een teamsport en een vereniging. En ik wil graag als moeke van het team mijn ervaringen op de jeugd overbrengen.”

De kogel is door de kerk: Marjolijn Kroon keert terug op de korfbalvelden. “Ik heb er heel goed over nagedacht, maar ik zie het weer helemaal zitten.” Eind vorig seizoen nam Marjolijn afscheid. Ze had het wel even gehad met korfballen op topniveau. Vooral ook omdat ze haar hele leven in dienst stelde van het korfbal. “Ik stelde te hoge eisen aan mijzelf. Het is goed geweest dat ik toen die stap heb gezet. Ik heb eigenlijk ook een jaarlang amper gesport en ook bijna geen korfbalwedstrijd gezien.”

Tegen het einde van de Korfbal League van dit seizoen stak het virus toch weer de kop op. “Dat begon al bij de play-offs en ik heb de finale ook met een groepje gekeken.” Het slot van de competitie wakkerde het sluimerende vuurtje weer aan. “Wat ik vooral mis, is het groepsproces om samen met een team naar een prestatie toe te werken. En het sociale van een vereniging. Doordat ik een andere baan heb en een opleiding volg, is mijn sociale netwerk ook wat kleiner. Alles bij elkaar is het voor mij goed om weer te gaan korfballen.”

Marjolijn (30) verwacht dat ze straks met haar leeftijd een beetje de moeke van het team wordt. “LDODK heeft veel talent, ik denk dat ik ze vanuit mijn ervaring veel mee kan geven. Dan gaat het ook over mijn valkuilen. Voor mij was er op een gegeven moment een overkill van korfbal. In combinatie met de hoge druk die ik mijzelf oplegde, was het niet leuk meer. Ik wil jeugd graag meegeven dat korfbal ook een hobby is waar je plezier aan kunt beleven.”

Jan Sjoerd Pool, bestuurslid topsport bij LDODK/Rinsma Modeplein ziet de terugkeer van Marjolijn helemaal zitten. “Zij is voor ieder team een toegevoegde waarde. Ze kan voor onze jeugd in de selectie heel veel betekenen. Het is mooi dat zowel Marjolijn als Friso Boode een seizoen na hun stoppen weer binnen de club actief worden.” Friso Boode treedt toe tot de technische staf.

Deel dit artikel op: