Makkelijke avond voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een wedstrijd werd het nooit vrijdagavond in Gorredijk. LDODK/Rinsma Modeplein was duidelijk een maat te groot voor Groen Geel. Na 17-6 halverwege stond er na afloop 25-13 op het scorebord.

Waar LDODK vorige week in Amsterdam tegen Blauw-Wit vanaf het begin te maken had met een forse verdedigende druk, was het voor de ploeg van Gerald Aukes in de eerste thuiswedstrijd een stuk gemakkelijker. LDODK kreeg de ruimte om vrijuit te korfballen. En dat leidde al snel tot een voor Groen Geel niet meer te overbruggen gat.

Het ging in de beginfase snel. Na ruim tien minuten spelen was het al 11-2. De ballen vielen makkelijk. Het reboundoverwicht was in deze fase groot. En verdedigend dwong LDODK de tegenstander tot het maken van fouten.

Het was een speciale wedstrijd voor Terrenc Griemink, maar tegen de ploeg waar hij vorig jaar nog onderdeel van was, kwam hij snel los. In de eerste helft stonden er al vijf streepjes achter zijn naam op het scoreformulier. Ook in zijn analyses achteraf was hij duidelijk in zijn ambities: met LDODK naar Ahoy.

Het publiek verwachtte na de vliegende start een monsterscore. Maar dat kwam er niet van. Na rust schoot LDODK nog ‘maar’ zeven keer raak. Iedereen was het er wel over eens dat dit eigenlijk meer had moeten zijn.

De ruime voorsprong zorgde er wel voor dat LDODK ruimte bood aan de jeugd om in te vallen. Na een invalbeurt vorige week startte Danique Klaren in de basis, Esmee van Veen is geblesseerd. In de tweede helft maakte Marrit van der Laan haar debuut. Bij de dames mocht ook Daniëlle Hulst nog een paar minuten spelen. Zij kreeg eerder op de avond al een publiekswissel bij het tweede omdat ze vanwege zwangerschap eerst stopt met korfballen.

Bij de heren startte Harjan Visscher deze keer op de bank, al viel hij in de tweede helt nog wel in. Een debuut was er voor het jonge LDODK-talent Jurjen Veenstra. De jeugdinternational viel in de tweede helft in en speelde mee alsof hij nooit anders had gedaan.

LDODK speelt volgende week zaterdag 2 december (18.30 uur) in Hardinxveld-Giessendam tegen HKC/Creon Kozijnen.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: