Lieneke Pries vertrekt naar Fortuna

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lieneke Pries verruilt LDODK/Rinsma Modeplein voor Fortuna uit Delft. “Ik voel me bij LDODK heel erg thuis, het was een hele moeilijke beslissing.” De van AVO uit Assen afkomstige Pries speelde drie seizoenen voor LDODK.

Het kwam de afgelopen maanden voor Lieneke (22) allemaal bij elkaar. Ze studeerde begin dit jaar af als fysiotherapeut, maar heeft nog geen werk. Tegelijkertijd vond haar vriend wel werk, hij verhuisde naar Rotterdam. “Het leek mij in eerste instantie helemaal niet leuk om ook die kant op te gaan. Maar de afgelopen maanden was er geen sport, geen studie, geen werk. Voldoende tijd dus om na te denken over wat ik nu echt wil. Samenleven met mijn vriend is voor mij belangrijk.”

Fortuna wist van de situatie en ging het gesprek aan met Lieneke. “Ik heb in die regio een goed alternatief. Ik ga verder bij een ambitieus Fortuna.”

Het huidige seizoen bij LDODK verliep voor Lieneke niet helemaal naar wens. Ze speelde in het eerste, maar kwam in de loop van het seizoen in het tweede terecht. Dat speelde in haar afweging echter helemaal geen rol. “Toen ik van AVO de overstap naar LDODK maakte, kwam ik in een warm nest terecht. Ik voel me in Gorredijk heel erg thuis. Het is een leuke groep, ook buiten het korfballen. Ik heb echt vriendschappen gesloten. Mijn vertrek bij LDODK was dan ook een hele moeilijke beslissing.”

LDODK heeft begrip voor haar besluit en wenst Lieneke veel succes in Delft.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: