Leuke eerste editie Korfbal Special Live

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een vol uur live op televisie praten over korfbal. Dat was de opzet van de eerste editie van Korfbal Special Live, een initiatief van Rinsma Fashion, LDODK en Podium.TV.

Gespreksleider Tom van ’t Hek en sidekick Rik Russchen (Podium.tv) ontvingen aan tafel bondscoach Wim Scholtmeijer, LDODK-speelsters Marjolijn Kroon en Diana van der Vorst, KNKV-directeur Kees Rodenburg, Blauw Wit-coach Barry Schep, LDODK-coach Erik Wolsink, Nic.-coach Henk Jan Mulder, ECO-coach Tjalling van den Berg en voetbaltrainer en korfballiefhebber Foppe de Haan. Enkele opvallende uitspraken:

Bondscoach Wim Scholtmeijer:
“De kwaliteit van de finale en eigenlijk ook van de play-offs valt eigenlijk altijd tegen. Het niveau ligt lager dan in de competitie.”

Barry Schep (Blauw Wit) over de flow van zijn team:
“Na de slechte wedstrijd tegen DOS’46 zijn we niet gaan trainen, maar gaan beachkorfballen. Voor het plezier. Daar raakten we in een flow om vervolgens TOP, LDODK en PKC, de nummer 2, 3 en 1 te verslaan.”

Foppe de Haan over voetbal en korfbal:
“Het voetenwerk van de gemiddelde voetballer is waardeloos. Dan kan bij korfbal niet, dan ben je direct verloren.”

Henk Jan Mulder (Nic.) over zijn taak volgend jaar bij LDODK:
“Niks geen twee kapiteins op een schip. Erik is de kapitein, ik word de luitenant der zee.”

Foppe de Haan over allures voetballers:
“Ik ben als trainer ook altijd opvoeder geweest. En heb voetballers altijd voorgehouden dat ze moeten opvallen door goed te spelen en niet door gekke dingen te doen.”

Erik Wolsink (LDODK) over voetbal en korfbal:
“Voetballers trainen twee keer per dag en als je dan ziet wat voor rendement ze daar uit halen. Als wij twee keer per dag kunnen trainen dan halen we NBA-niveau. Ik vind voetbal dan ook meer een spelletje dan topsport.”

Eco-coach Tjalling van den Berg:
“Topsport is zo’n mentaal spelletje.”

Diana van der Vorst (LDODK):
“Als speelster heb ik veel aan Eco-coaching. Ik herken nu de momenten waarop het met mijzelf fout dreigt te gaan. De momenten waarop ik door mijn perfectionisme mezelf naar beneden haal.”

https://vimeo.com/210734489

Deel dit artikel op: