LDODK/Rinsma Fashion pakt de punten in Koog aan de Zaan

Met opnieuw Jurjen Bosma op de plaats van de nog steeds geblesseerde captain André Zwart deed LDODK/Rinsma Fashion goede zaken in de strijd om de play-offs. Met name door een uitstekende en sterke tweede helft werd KZ/Hiltex met 16-23 verslagen. LDODK staat hierdoor samen met TOP/Quoratio op een gedeelde tweede plek op de ranglijst die zoals gewoonlijk nog steeds wordt aangevoerd door PKC/SWK groep.

De wedstrijd kende een rommelige eerste helft met veel korte aanvallen. De fysieke duels tussen Jetze de Jong en Joost Hofman, tussen Friso Boode en Tim Bakker en ook tussen Jurjen Bosma en Jordy Pasma vielen op. Het kwam het spel duidelijk niet ten goede. Te vaak moest de overigens prima leidende Marco van der Lucht kleine binnenbrandjes tussen de spelers blussen.

De doelpunten bleken schaars in de eerste helft. Na wat slordigheden in de LDODK defensie, nam KZ een 2-0 voorsprong. Marjolein Kroon en Diana van der Vorst brachten LDODK weer op gelijke hoogte en tegelijk was dat tekenend voor de eerste helft; KZ nam steeds de leiding met 1 of 2 doelpunten en LDODK klampte steeds weer aan. De rust brak aan bij 8-8.

Hoe anders verliep de tweede helft. Erwin Zwart kreeg meer en meer grip op Stijn van der Vegt en onder leiding van de uitblinkende dames Femke Faber en Marjolein Kroon, liep LDODK in no-time uit naar een 11-16 voorsprong. Op 12-18 moest KZ vluchten in een time-out. De Koogers probeerden met een aantal wissels het tij nog te keren maar het team van Erik Wolsink bleef doordenderen. Opnieuw speelden de LDODK-dames een belangrijke rol, maar ook het keiharde werken van de heren zorgde ervoor dat LDODK uiteindelijk met een ruime en dik verdiende 16-23 zege terugkeerde naar Gorredijk.

Volgende week zaterdag speelt LDODK/Rinsma Fashion in sporthal Kortezwaag de derby tegen DOS’46 uit Nijeveen. Aanvang 20.00 uur.