LDODK/AH Gorredijk verliest onnodig van KCC

In een thuiswedstrijd met twee gezichten verloor LDODK/AH Gorredijk gisteren toch wel wat verrassend van KCC uit Capelle a/d IJssel. Na een 10-7 voorsprong voor LDODK bij rust, zegevierden de gasten uiteindelijk met 17-19.

In het begin van de wedstrijd speelde LDODK rustig en beheerst. Met goed lopende aanvallen en een hoog rendement speelden de groenhemden de gasten naar een steeds groter wordende achterstand.

Vooral Femke Faber was in de beginfase trefzeker met drie doelpunten. KCC speelde gevarieerd en in een hoog tempo maar wat ontbrak was rendement. LDODK kreeg steeds meer grip op de snelle KCC-dames en aanvoerder Andre Zwart had KCC-schutter Nik van der Steen volledig in de tang. Vlak voor rust kon het team van Erik Wolsink een 10-7 voorsprong nemen.

Na de onderbreking leek het spelbeeld zich door te zetten. LDODK bleef rustig spelen en had veel controle in de verdediging. Toen Markus de Boer, die een sterke wedstrijd speelde, en Betty Jansma er na tien minuten 14-8 van maakten, leek de wedstrijd beslist. Leek, want ineens begon de KCC-productie wel op gang te komen. De dames gingen scoren en ook Nik van der Steen kreeg de smaak te pakken. In een mum van tijd was KCC terug in de wedstrijd. Via 15-10 werd het zomaar 15-15. Met verre schoten zorgden de snelle KCC-dames voor de gelijkmaker en meteen daarop voor de eerste KCC-voorsprong: 15-17.

Bij LDODK waren Berber Buis (voor de geblesseerde Femke Faber) en international Erwin Zwart (voor de verdienstelijk spelende Collin v.d.Molen) inmiddels in het veld gekomen. LDODK haakte via Andre Zwart (16-17) en Menno Russchen (17-18) nog aan, maar het was KCC-schutter Nik van der Steen, die met een gele kaart en een treffer aan alle LDODK illusies een einde maakte.

Een zuur verlies voor het team van Erik Wolsink dat door deze tweede nederlaag op rij puntloos onderaan staat in de ereklasse. Volgende week zondag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek in Delft.