LDODK/AH Gorredijk start met verlies

LDODK/AH Gorredijk is de veldcompetitie begonnen met verlies. Uit, in Amsterdam tegen AKC Blauw-wit kwamen de LDODK’ers na een ruststand van 9-9 niet verder dan 24-19.

LDODK startte deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met het volgende achttal: André Zwart, Collin van der Molen, Femke Faber, Mirthe Heres (allen eerste aanval), Menno Russchen, Markus de Boer, Betty Jansma en Berber Buis (eerste verdediging). Diana van der Vorst startte deze week op de bank. Coach Erik Wolsink kiest ervoor om de competitie te starten met vijf dames en vier heren. Daarnaast zijn Erwin Zwart en Marjon Visser het veldseizoen inzetbaar als wisselspeler.

LDODK begon goed aan de wedstrijd. Vooral verdedigend had het achttal van Erik Wolsink het goed voor elkaar. Beide teams gingen gelijk op. Met nog tien minuten op de klok was de stand 5-4. Op dat moment mistte Menno Russchen een strafworp. Toch liep LDODK uit naar 4-6. Dit voordeel bleek van korte duur want Blauw-wit kwam snel met een antwoord: 6-6.
LDODK bracht de stand terug op 7-9. Weer had Blauw-wit snel een antwoord klaar en ook de gelijkmaker kwam in de laatste seconden voor het rustsignaal tot stand: 9-9.

André Zwart: ‘We hadden in de rust minstens een paar doelpunten voor moeten staan. We hadden zeker goede kansen en ook verdedigend waren we scherp.’

Na rust gingen beide teams weer gelijk op. Met de stand 13-11 was daar het eerste gaatje voor Blauw-wit. LDODK raakte vanaf toen verdedigend iets de controle kwijt. Blauw-wit bleef de voorsprong houden met een marge van drie doelpunten.

De inbreng van Erwin Zwart (voor Markus de Boer) en Marjon Visser (voor Betty Jansma) verkleinde de voorsprong van Blauw-wit iets door een doelpunt van eerstgenoemde, Erwin Zwart, 18-16. Maar het mocht niet baten. Met nog zeven minuten te spelen was de stand 22-18. André Zwart miste op deze stand nog een strafworp.
Blauw-wit speelde de wedstrijd goed uit en won verdiend met 24-19.

‘Vertrouwen in de volgende thuiswedstrijd tegen KCC heb ik zeker. Deze wedstrijd speelden we verdedigend goed en aanvallend zijn er dingen die we kunnen verbeteren. Daar gaan we aan werken deze week om er zaterdag tegen KCC weer te staan’, aldus André Zwart.

LDODK speelt zaterdag 12 september haar eerste thuiswedstrijd tegen KCC uit Cappelle a/d IJssel, aanvang 19.00 uur.