LDODK zoekt herstel in thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein gaat zondagmiddag (15:30 uur) op zoek naar herstel van de pijnlijk dikke 26-15 nederlaag afgelopen zondag bij Groen Geel. Blauw-Wit kan zich in Gorredijk opmaken voor een uiterst gemotiveerde tegenstander.

Het is maar beter niet al te veel woorden vuil te maken aan de wedstrijd van vorig weekend. Speelde LDODK een week eerder tegen PKC misschien wel de beste helft van het seizoen, tegen Groen Geel was er niets van over. Slechts vijftien doelpunten ligt ver het niveau dat nodig is. Het maakt LDODK na Oost Arnhem nu de minst productieve ploeg in de poule. Er is nog geen man overboord, maar dat het komend weekend anders moet zal voor iedereen wel helder zijn. Als is het alleen maar om vertrouwen te tanken voor de rest van het seizoen.

Maar ook tegenstander Blauw-Wit wil er ongetwijfeld vol voor gaan. Het is achter koploper PKC ongemeen spannende in poule A. Groen Geel, Blauw-Wit, KZ en LDODK hebben allemaal zes punten. Er zijn over vier wedstrijden drie tickets te vergeven voor de play-offs. Een van deze ploegen valt dus af.

LDODK won eerder dit seizoen in Amsterdam (22-25), waarna Blauw-Wit won van Groen Geel, KZ en Oost Arnhem. Vorige week tegen PKC bleef de ploeg van Gerald Aukes tot het einde in het spoor bij PKC, dat voor haar doen maar heel weinig scoorde (16-18).

Er staat zondagmiddag voldoende op het spel voor een prachtige wedstrijd. Het is aan de ploegen om de beloften waar te maken.

Deel dit artikel op: