LDODK zoekt doelpunten in Arnhem

Terug naar het nieuwsoverzicht

Waarschijnlijk net voor de eerste sneeuwstormen uit, speelt LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagmiddag (15.30 uur) de vierde seizoenwedstrijd, op bezoek bij Oost Arnhem.

De debutant in de Korfbal League uit Arnhem had zich het eerste seizoen waarschijnlijk wel wat anders voorgesteld. De eerste drie wedstrijd gingen verloren, waarbij de 46-17 uitslag vorige week tegen PKC wel heel duidelijk was. Het brengt het doelsaldo van Oost Arnhem na drie wedstrijden op -43. Het is niet heel moeilijk om te stellen dat Oost Arnhem samen met Groen Geel de minste kans op een play-off plek heeft.

Niet vanzelf

Maar dat betekent niet dat het voor LDODK zaterdagmiddag een zekere walk-over gaat worden. Zoals Erwin Zwart vorige week nog zei, heeft LDODK dit seizoen een jonge ploeg die er iedere wedstrijd voor zal moeten gaan. Niets komt vanzelf.

LDODK verloor vorige week van KZ (16-18) in een wedstrijd waarin veel goed ging, maar het vizier het aanvallend liet afweten. De zestien doelpunten leverden een schotpercentage van slechts 12 procent op. Aan LDODK-zijde was iedereen het er wel over eens dat met een iets slimmer spel in de laatste fase van de wedstrijd, er minimaal een punt, maar misschien wel meer, had ingezeten.

LDODK sluit volgend weekend de eerste helft van de poulefase af met een thuiswedstrijd tegen PKC, op dit moment de onbetwiste leider van de ranglijst. Een mooie uitslag in Oost Arnhem, met goed spel, geeft LDODK ongetwijfeld extra energie voor die confrontatie.

Storing

In verband met een wereldwijde storing bij JWPlayer zal de wedstrijd mogelijk niet via Eyecons worden uitgezonden. De wedstrijden van LDODK 1 en 2 zullen dan via onderstaande streams zijn te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=wtbU7GDzqJ4

Deel dit artikel op: