LDODK zoekt commercieel manager

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein is door de NOC*NSF geselecteerd om mee te doen aan het landelijk project Versterken TopSportcompetities & Topclubs. Dit betekent onder andere dat LDODK subsidie krijgt voor het aanstellen van een commercieel manager.

Het project is onderdeel van het Landelijke Sportakkoord, waarbij verder professionaliseren van de topsportcompetities een van de doelstellingen is. 

De commercieel manager krijgt het commercialiseren van het product korfbal op lokaal, regionaal en landelijk niveau als opdracht mee. Doel is de korfbalsport en de vereniging zichtbaarder te maken. 

“Dat is niet alleen goed voor de ontwikkeling van het topkorfbal”, vertelt voorzitter Gouke de Vries. “Het hele korfbal in de regio, dus ook de breedtesport, moet daarvan meeprofiteren. En dat geldt natuurlijk ook zeker voor LDODK zelf.”

Zo biedt een sterke businessclub bijvoorbeeld meer mogelijkheden om maatschappelijke activiteiten te ondernemen. In het project wordt dan ook nauw samengewerkt met de gemeente Opsterland en het onderwijs. 

NOC*NSF en de KNKV willen de effecten van het professioneel benaderen van de commerciële activiteiten na een jaar in beeld brengen.

De vacature voor de commercieel manager wordt een dezer dagen uitgezet.

Deel dit artikel op: