LDODK zet zegereeks voort

Voor het tweede weekend op rij kwam de selectie van LDODK/Rinsma Modeplein zondag met winst uit Amsterdam. Bij Blauw-Wit werd het 17-21. In het eerste kwartier van de tweede helft werd de wedstrijd beslist: LDODK scoorde zeven keer, Blauw Wit-helemaal niet.

De tweede helft begon op 8-8, na een slordige eerste helft waarin beide ploegen niet de juiste focus hadden. Blauw-Wit leidde via 3-1 en 4-2, voordat LDODK voor de eerste keer het heft in handen nam. De achterstand werd omgebogen in een 4-6 voorsprong. Blauw-Wit kwam weer langszij en om en om scorend werd het 8-8 halverwege de wedstrijd.

Op 9-9 pakte LDODK definitief het initiatief. In een kwartier tijd volgde een 0-7 run naar 9-16. Daarna werd het ook nog 12-20 en kwam LDODK geen moment meer in gevaar. In de slotfase werd het allemaal wat slordiger, waardoor Blauw-Wit de stand nog wat draaglijker kon maken. Eindstand 17-21.

Doordat nummer twee DOS’46 tegen AW/DTV niet verder kwam dan 15-15, is LDODK nu koploper met drie punten voorsprong op de ploeg uit Nijeveen. Komende zaterdag (25 mei; 19.00 uur) staat LDODK-DOS’46 op het programma en kan LDODK het kampioenschap in de Ereklasse A veilig stellen en daarmee het thuisvoordeel in de play-offs.

LDODK 2 pakt ook de winst
Het tweede gaf in Amsterdam al het goede voorbeeld door knap met 19-27 van koploper Blauw-Wit 2 te winnen. Door de overwinning is het tweede nog volop in de race voor de play-offs, terwijl het de tweede helft van de veldcompetitie als laatste op de ranglijst begon. LDODK 2 staat nu derde, een punt achter DOS’46 2, de tegenstander van volgende week. Het tweede heeft het dus allemaal nog in eigen hand.