LDODK zaterdag thuis tegen KCC

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein speelt zaterdag (19.00 uur) de laatste thuiswedstrijd in de eerste competitiehelft op het veld. Tegenstander is KCC/CK Kozijnen uit Capelle aan den IJssel.

Nadat Blauw-Wit afgelopen zondag met 13-12 won van Fortuna staan vijf van de zes ploegen in de Ereklasse A dicht bij elkaar. Na drie wedstrijden voert LDODK met vier punten de ranglijst aan, samen met Blauw-Wit en DOS’46. Fortuna en KCC hebben een puntje minder en Deetos staat nog op nul punten. Het verschil tussen de beide ploegen die zaterdagavond in Gorredijk tegenover elkaar staan is dus maar een puntje.

LDODK had het afgelopen zondag makkelijk tegen Deetos, het leverde een eenvoudige 18-12 overwinning op. KCC liet thuis DOS’46 met de punten naar huis gaan, terwijl het de hele wedstrijd de overhand had. Na een 7-7 ruststand liep KCC opnieuw uit, maar kon de wedstrijd niet in het slot gooien. Dankzij een sterk slotoffensief pakten de Drenten een 17-15 overwinning. Eerder won KCC van Blauw-Wit (18-15) en speelde het in de openingsronde gelijk tegen Fortuna: 15-15.

Volgende weekend staat er nog één wedstrijd op het veld op het programma. LDODK speelt dan in Amsterdam tegen Blauw-Wit. Daarna gaan de ploegen vol in de voorbereiding op het zaalseizoen.

Deel dit artikel op: