LDODK eenvoudig langs Tempo: 30-17

LDODK begon in november de competitie tegen promovendus Tempo en had het in Alphen aan de Rijn helemaal niet zo gemakkelijk. In Gorredijk kon Tempo geen potten breken en won de ploeg van Henk Jan Mulder eenvoudig met 30-17.

Net als vorige week begon Jurjen Bosma in de basis voor de geblesseerde Erwin Zwart.

Al snel was duidelijk dat LDODK/Rinsma Modeplein de bovenliggende ploeg was. De thuisploeg maakte vanaf het begin duidelijk dat het Tempo niet onderschatte. Met drie doelpunten van Friso Boode kwam LDODK vlot op een 6-2 voorsprong. Na ruim tien minuten spelen moest LDODK een fikse tegenvaller incasseren. Julian Frieswijk viel uit met een pijnlijke enkelblessure. Marvin Piepers kwam in de ploeg en hij scoorde direct twee goals uit even zo veel doelpogingen. Een lekkere binnenkomer voor hem.

Tempo kon er weinig tegenover zetten, alhoewel er soms heel aardige aanvallen bij zaten. De gasten hadden er last van dat LDODK een behoorlijk lengteoverwicht had. Het reboundoverwicht zorgde er voor dat veel Tempo-aanvallen van korte duur waren. LDODK speelde tot de rust wat rommelig, maar kwam niet in de problemen. Pauzestand: 14-9.

Na rust zette LDODK direct flink aan en nam daarmee definitief afstand van Tempo. De thuisploeg liep via 17-10 uit naar 23-13. Beide coaches brachten halverwege de tweede helft een aantal wissels binnen de lijnen. Voor LDODK waren dit Eline Haan, Marlou Kuiper en Christian Dekkers. Van spanning was geen sprake meer, maar met name Dekkers maakte er nog een mooie show van met fraaie acties. Hij presteerde het zelfs om prachtige doelpunten te maken, terwijl het spel stil lag. Eindstand: 30-17.

Volgende week zaterdag speelt LDODK een belangrijke uitwedstrijd tegen KZ/Thermo4U, de nummer 4 van de ranglijst. André Zwart kijkt er naar uit: “KZ is een goede ploeg, maar met de juiste focus kunnen we prima winnen. Het zijn mooie wedstrijden om te spelen en we kunnen goede zaken doen met het oog op de play-offs.”