LDODK wint van Blauw-Wit en plaatst zich voor play-offs

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat een competitie! Het loopt toch weer anders dan velen dachten. LDODK/Rinsma Modeplein is een ronde voor het einde van de reguliere competitie zeker van een plekje in de play-offs. Dankzij winst bij Blauw-Wit (20-23) en een onverwacht verlies van KZ. Daardoor is de vierde plek op de ranglijst veilig gesteld.

LDODK reisde zondagmiddag naar Amsterdam in de wetenschap dat KZ zichzelf een dag eerder een slechte dienst bewees door in de allerlaatste seconde van de wedstrijd bij Groen Geel te verliezen. En dus betekende een overwinning bij Blauw-Wit al plaatsing voor de play-offs, terwijl velen er al van uit gingen dat dit pas volgende week thuis tegen TOP zou moeten gebeuren. KZ kan in de slotronde hooguit gelijk komen met LDODK, maar het onderling resultaat is in Fries voordeel.

LDODK en Blauw-Wit hielden elkaar tot 5-5 in evenwicht. Drie rake afstandstreffers gaven LDODK het eerste gaatje: 5-8. Het was een goede fase voor LDODK, dat de voorsprong uitbouwde tot 6-12. Henk Jan Mulder: “Die marge konden we niet vasthouden. Het aanvalsspel werd wat te statisch.” Ondanks goed verdedigend werk van LDODK-zijde had Blauw-Wit bij het rustsignaal het gat verkleind tot 10-13.

In de tweede helft scoorde André Zwart direct de 10-14, maar daarna kropen de Amsterdammers stukje bij beetje dichterbij. Op 14-15 brak een spannende fase aan. Door steeds op de juiste momenten te scoren, slaagde LDODK er nog een paar keer in om een gaatje van twee of drie punten te slaan. Blauw-Wit toonde echter veerkracht. Pas na 19-20 sloeg LDODK het beslissende gaatje naar 19-23.

Henk Jan Mulder is erg trots op zijn ploeg. “Het is knap dat we dit voor elkaar hebben gekregen, na zo’n moeilijke fase in de competitie.”

Met de eindstand (20-23) eindigt LDODK naar alle waarschijnlijkheid op de vierde plaats, wat er volgende week ook gebeurt in de slotwedstrijd thuis tegen TOP. LDODK staat in punten gelijk met nummer drie Fortuna, maar de ploeg uit Delft speelt zaterdag tegen het gedegradeerde Tempo. Winnen zowel LDODK als Fortuna dan wordt Fortuna derde op onderling resultaat.

In de play-offs is PKC waarschijnlijk de tegenstander. De ploeg uit Papendrecht is nu koploper met een punt voorsprong op TOP. PKC speelt de laatste reguliere competitiewedstrijd uit bij DOS’46.

https://www.instagram.com/p/B9enSMWAD9T/

 

Deel dit artikel op: