LDODK wint thriller in Koog aan de Zaan

LDODK wist zaterdagavond met minimaal verschil van directe concurrent KZ te winnen en deed daarmee een flinke stap voorwaarts op weg naar de zo gewilde play-off-plek.

Vooraf kreeg het team van Henk Jan Mulder met de nodige tegenslag te maken. Marjolijn Kroon, al de gehele week ziek, bleek niet in staat om naar Koog aan de Zaan af te reizen en vlak voor de wedstrijd bleek ook Marjon Visser door privé-omstandigheden niet te kunnen starten. Dat betekende naast Lieneke Pries ook een basisplek voor Marlou Kuiper.

Het team van Mulder begon messcherp aan de wedstrijd. Na een kwartier stond er een tussenstand van 2-6 op het scorebord en was met name de grote druk die LDODK gaf op de KZ-aanvallers een sterk wapen. Meerdere keren gingen de KZ-aanvallers door de schotklok doordat men te gehaast en dus ook onzuiver moest schieten. KZ vluchtte in een time-out en dat wierp z’n vruchten af. De ploeg van de Friese coach Wim Bakker kwam op 6-7 weer in de wedstrijd. LDODK leek met een kleine voorsprong de rust te kunnen halen, maar een afstandsschot van KZ-speler Emiel de Kruijff deed de teams met 10-10 rusten.

Na de rust ontspon zich een spannende strijd waarin het steeds stuivertje wisselen was. LDODK kwam op 11-13, maar op 14-13 stond KZ voor het eerst in de wedstrijd voor. Twee minuten later stond het alweer 14-15 doordat Diana van der Vorst voor de derde keer raak schoot. Vlak daarop pakte KZ via de zuiver schietende Jordi Pasma weer een voorsprong (17-16) maar LDODK pareerde opnieuw via Erwin Zwart en de sterk spelende Lieneke Pries (18-17).

Met een stand van 18-18 op het scorebord kon de wedstrijd nog steeds alle kanten op, maar het was Erwin Zwart die met een benutte strafworp LDODK opnieuw aan de leiding bracht: 18-19. Er volgden nog een tweetal spannende minuten, maar er werd niet meer gescoord. Een zwaar bevochten maar terechte overwinning voor LDODK.

Volgende week speelt LDODK uit tegen de regerend landskampioen en tevens de huidige nummer 1 van de ranglijst, TOP uit Sassenheim.