LDODK wint spektakel in Amsterdam

Terug naar het nieuwsoverzicht

De LDODK-supporters die besloten zondagmiddag naar Amsterdam te reizen, kregen waar voor hun geld. Ze zagen maar liefst 68 doelpunten. LDODK maakte er twee meer dan Blauw-Wit: 33-35.

De ontlading na afloop was groot. Na twee lastige thuiswedstrijden waarin LDODK niet altijd even makkelijk scoorde, was de winst in Amsterdam een geweldige opsteker. “Het was een hele bijzondere wedstrijd, dat we deze over de eindstreep trokken maakte veel los. Het was super hoeveel publiek er mee was”, aldus André Zwart. De aanvoerder zag ook progressie in zijn eigen spel. Hij scoorde vijf maal, maar hij miste ook twee strafworpen.

Blauw-Wit was in de eerste helft niet te stuiten. Met een hoog schotpercentage liepen de Amsterdammers uit naar 15-9. “We hadden het heel lastig om hun aangeef er uit te halen en we namen risico’s. Blauw-Wit speelt veel naar binnen. We kregen ook veel strafworpen tegen.” Blauw-Wit scoorde uiteindelijk twaalf maal vanaf de strafworpstip.

Langzaam, maar zeker kwam LDODK richting rust weer dichtbij. Toen Femke Faber van afstand de 18-17 binnen schoot, leek een gelijke ruststand in de maak. Maar Blauw-Wit besliste anders en zette halverwege 20-17 op het bord. Toen moest de tweede helft dus nog komen. Zwart: “We wisten dat we verdedigend te veel weggaven. Als we dat beter onder controle kregen en zelf door bleven scoren, moest het mogelijk zijn.”

Binnen vijf minuten na rust trok LDODK de stand gelijk op 21-21. Blauw-Wit sloeg nog een paar keer een gaatje van twee punten, maar vanaf 25-25 kwam LDODK een twee keer op voorsprong. Via 27-29 en 28-30 kwam Blauw-Wit nog een keer op voorsprong: 31-30. Daarna leek LDODK de definitieve voorsprong te pakken door naar 31-34 uit te lopen. Maar de Amsterdammers gaven nog niet op en kwamen zelfs nog een keer op voorsprong: 33-34. Wie anders dan André Zwart schoot de wedstrijd van afstand uiteindelijk naar de overwinning: 33-35. Met negen treffers was broer Erwin topscoorder.

Door de overwinning handhaaft LDODK zich samen met TOP op de tweede plaats. Halverwege de competitie is er nu een duidelijk gat tussen de eerste drie (PKC, LDODK en TOP) en de rest. Nummer vier KZ staat door een onverwachte nederlaag bij AW/DTV inmiddels op een achterstand van vijf punten. Komende zondag speelt LDODK uit bij Fortuna.