LDODK wint in Bennekom

Na de deceptie van vorige week tegen DOS’46, was LDODK/Rinsma Modeplein erop gebrand om wat recht te zetten tegen DVO/Accountor. Ook DVO verloor vorige week de eerste wedstrijd en had de punten hard nodig.

De uitwedstrijd tegen DVO in Bennekom is traditioneel een lastige voor LDODK. Vorig jaar wonnen de groengelen voor het eerst sinds jaren deze uitwedstrijd.

De strijd ging aanvankelijk gelijk op. DVO begon met een hoog rendement en LDODK duidelijk niet. Veel schotpogingen in het vak met Friso Boode, Jurjen Bosma, Marjolijn Kroon en Marlou Kuiper (die haar debuut in de basis maakte) leverden geen doelpunt op. Met name Marjolijn Kroon wist zich aanvankelijk geen raad met de haar geboden ruimte.

LDODK kwam steeds voor maar DVO bleef op het vinketouw zitten. Tot vlak voor rust. Op dat moment schoten Erwin Zwart (hij maakte in totaal tien doelpunten), Femke Faber en Marjolijn Kroon even met scherp en ineens was daar ook het gat: ruststand 10-16.

De eerste vijf minuten na de pauze bleken uiteindelijk beslissend. LDODK walste door scores van een zuivere Marjolijn Kroon (2), Diana van der Vorst, Tim Flokstra en Friso Boode binnen vijf minuten definitief over DVO heen. De marge tussen beide teams was zomaar elf doelpunten en de wedstrijd was gespeeld. DVO kon in het vervolg van de tweede helft de stand een wat draaglijker aanzien geven maar de overwinning voor LDODK kwam geen moment meer in gevaar. De eindstand werd 27-31.

Volgende week zaterdag speelt LDODK thuis tegen DeetosSnel uit Dordrecht. Aanvang 20.00 uur in Kortezwaag.