LDODK wint in Amsterdam: 14-17

Het was een zwaar bevochten overwinning, maar het zijn twee hele belangrijke punten die LDODK/Rinsma Modeplein zondagmiddag meenam uit Amsterdam. Blauw-Wit werd met 14-17 verslagen.

Voor de derde wedstrijd op rij werd LDODK geconfronteerd met een sterk achterverdedigende tegenstander. En opnieuw had de ploeg van Dico Dik aanvankelijk grote moeite om daar de juiste oplossing voor te vinden.

Op 3-3 pakte Blauw-Wit de eerste run naar een 7-3 voorsprong. LDODK kreeg mede dankzij goede rebounds voldoende kansen, maar het lukte niet om de gegeven ruimte in doelpunten om te zetten. Het werd 9-4 en 10-5. Op 10-6 greep Dik in. Wessel Bergsma werd uit zijn lijden verlost en verdienstelijk vervangen door Marvin Piepers vervangen. Julian Frieswijk verhuisde naar het andere vak, met Ran Faber, Marloes Frieswijk en Marjolijn Kroon.

De wissel pakten goed uit. LDODK kwam terug tot 10-10. Momo Stavenuiter zorgde er in de laatste minuut nog wel voor dat de Amsterdammers met een 11-10 voorsprong gingen rusten.

Na rust pakte LDODK het voortouw en leverde de ploeg in de duels veel strijd. En met succes. Van 11-10 werd het 11-13, 12-15 en 13-16. Er waren in deze fase voldoende momenten waarop het mogelijk was om de voorsprong verder uit te bouwen. Blauw-Wit had het moeilijk, maar het lukte LDODK niet om meer afstand te nemen. Er werden pittige duels uitgevochten, waarbij de scheidsrechters Buis en Miechels veel toelaten. Vooral de Amsterdamse kant was het regelmatig niet eens met de beslissingen. Op 14-16 was het nog even spannend of Blauw-Wit nog kon aansluiten, maar Femke Faber gooide van afstand de wedstrijd definitief in het slot.

De voor de ranglijst belangrijke twee punten gingen dus mee terug in de bus naar Gorredijk. LDODK staat nu op zes punten uit vier duels. Volgende week wacht opnieuw een kraker. Fortuna uit Delft reist dan af naar Gorredijk.