LDODK wint in aanloop naar play-offs

Terug naar het nieuwsoverzicht

De laatste reguliere competitiewedstrijd leverde voor LDODK/Rinsma Modeplein opnieuw een overwinning op. Tegen het Amsterdamse Blauw Wit werd het 21-20, al kwam LDODK nooit in gevaar.

Er stond niets meer op het spel in de laatste poulewedstrijd. LDODK was vooraf al zeker van een plek in de play-offs richting finale om de Nederlandse veldtitel. En ook voor Blauw Wit was de competitie al gespeeld.

LDODK startte met Esmee van Veen en André Zwart in de basis. De Amsterdammers namen een 0-3 voorsprong in een koud Gorredijk, waarna LDODK op 3-3 de stand weer gelijk trok. Vanaf 4-4 liep de thuisclub uit naar 9-5, maar bij rust had Blauw Wit de aansluiting al weer gevonden: 10-9.

In de tweede helft nam Marvin Piepers de plek in van André Zwart. LDODK liep uit naar 13-9, maar Blauw Wit gooide de definitieve handdoek niet. Vanaf 13-12 pakte LDODK weer een ruimere marge: 16-13 en 17-14. Het werd met elf minuten op de klok nog eenmaal 18-16, waarna LDODK weer uitliep naar 21-18. Blauw Wit maakte vanaf de stip in de allerlaatste seconde nog de aansluitingstreffer op 21-20, maar daarna floten de scheidsrechters ook direct af.

In de play-offs speelt LDODK nu op zaterdagmiddag 4 juni om 15.30 uur in Papendrecht tegen PKC. PKC stelde in een rechtstreeks duel tegen DVO de eerste plek in de Ereklasse B veilig. De play-offs zijn een enkele wedstrijd op het terrein van de poulewinnaar. In de andere wedstrijd speelt Fortuna tegen DVO.

Tweede ongeslagen

Ook LDODK 2 pakte tegen Blauw Wit 2 de winst (22-14), daarmee heeft het tweede na de zaalcompetitie in het tweede deel van de veldcompetitie alle duels gewonnen. Als poulewinnaar speelt LDODK 2 op vrijdag 3 juni om 20.30 uur in Gorredijk tegen PKC 2 de play-offs.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: